13.03.2026 22:57

'Öğrenciler danışman adı altında imamlarla görüşmeye zorlanıyor'

EMEP, SOL Parti, CHP, çeşitli meslek odaları ve Alevi örgütlerinin temsilcileri, Antalya’da yaptıkları açıklamada laik, bilimsel ve demokratik eğitim talep etti.

“Öğrenciler danışman adı altında imamlarla görüşmeye zorlanıyor”

Antalya – EMEP, SOL Parti, CHP, çeşitli meslek odaları ve Alevi örgütlerinin temsilcileri, Attalos Meydanı’nda açıklama yaptı.

Laikliğin yalnızca bir inanç meselesi olmadığı belirtilen açıklamada, “İlkokul çağındaki çocuklar ramazan etkinlikleri adı altında oruç tutmaya zorlanıyor. Çocukları ayet ezberlemeye iten bir eğitim sistemi artık çığırından çıkmıştır. Okullardaki zorunlu din dersleri iptal edilmeli ve müfredattan kaldırılmalıdır” denildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilere yönelik uygulamaların da eleştirildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “KYK yurtlarında kalan arkadaşlarımız, ‘manevi danışman’ adı altında imamlarla görüşmeye zorlanıyor. Bu kişilerin tamamı ya imam hatip mezunu ya da iktidar çevresine yakın kişilerden oluşuyor. Bu durum öğrencilerin akıl ve ruh sağlığını olumsuz etkiliyor. İlahiyat fakültelerine rekor bütçeler ayrılırken, bilimsel eğitime ayrılan kaynak her geçen yıl kısılıyor. Evrim teorisi, bilimsel olmadığı gerekçesiyle müfredattan çıkarılıyor. Gençlerin laik, bilimsel ve demokratik eğitim hakkı engelleniyor. Lise çağındaki çocuklar önce imam hatip liselerine yönlendiriliyor. Oraya gidemeyenler ise neredeyse imam hatiplerle eş değer hale getirilen MESEM okullarına itiliyor. MESEM projeleri iptal edilsin. Bilimsel, laik ve demokratik eğitim hakkımız derhal geri verilsin. Bu hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

(Haber Merkezi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.03.2026 15:27

Fenerbahçe’nin gizli transfer listesi: Sadettin Saran isimleri tek tek saydı

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, ara transfer dönemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertlilerin görüştüğü dünya yıldızı forvetlerin isimlerini ilk kez açıkladı.

Fenerbahçe’nin gizli transfer listesi: Sadettin Saran isimleri tek tek saydı

Sadettin Saran

13.03.2026 15:35

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Tüzel: NATO üsleri Türkiye’yi savaşın içine çekiyor, kapatılmalı

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, Antep’e düşen füze parçasının ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının Türkiye’ye yansıması olduğunu belirterek, NATO üslerinin kapatılması çağrısı yaptı.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Tüzel: NATO üsleri Türkiye’yi savaşın içine çekiyor, kapatılmalı

Fotoğraf: Evrensel

13.03.2026 19:28

ABD'nin Orta Doğu'ya 2 bin 500 kişilik deniz piyade birliği göndereceği iddia edildi

ABD'nin Orta Doğu’ya 2 bin 500 kadar deniz piyadesinden oluşan bir keşif birliği göndereceği öne sürüldü. Talebin CENTCOM'dan geldiği iddia edildi.

ABD'nin Orta Doğu'ya 2 bin 500 kişilik deniz piyade birliği göndereceği iddia edildi

Fotoğraf: Rudaw

13.03.2026 13:36

Döşemealtı Belediyesi soruşturmasında 19 kişi adliyeye sevk edildi

Antalya’da Döşemealtı Belediyesi ihalelerinde usulsüzlük ve sahtecilik iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi.

Döşemealtı Belediyesi soruşturmasında 19 kişi adliyeye sevk edildi

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!