13.03.2026 20:28

Savunma Bakanı işgal tehdidinde bulunmuştu: İsrail Lübnan'a sınıra asker takviyesi yapılacağını duyurdu

İsrail karadan, havadan ve denizden şiddetli saldırılar düzenledikleri Lübnan'ın güney sınırına 'geniş çaplı asker takviyesi' yapacaklarını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı işgal tehdidinde bulunmuştu.

Savunma Bakanı işgal tehdidinde bulunmuştu: İsrail Lübnan'a sınıra asker takviyesi yapılacağını duyurdu

Fotoğraf: AA

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, karadan, havadan ve denizden şiddetli saldırılar düzenledikleri Lübnan'ın güney sınırına "geniş çaplı asker takviyesi" yapacaklarını duyurdu.

Genelkurmay Başkanı Zamir, İsrail'in Lübnan sınırına askeri konuşlandırma kararının saldırı ve savunma senaryolarına hazırlık kapsamında alındığını söyledi.

Zamir, 98’inci Tümen’in yanı sıra muharebe ve mühendislik taburlarının da bölgeye gönderileceğini söyledi.

Lübnan sınırına geniş askeri takviye yapma kararının, İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın Hizbullah'ı önleme bahanesiyle kara, hava ve denizden yoğun saldırılar düzenledikleri Lübnan'ı işgal edecekleri tehdidinden yalnızca bir gün sonra alınması dikkat çekti.

Lübnan’ın güneyindeki kara işgalini genişletmeye başlayan İsrail ordusu, yaptığı açıklamada, 2 Mart’tan bu yana Lübnan’a bin 100’ün üzerinde hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail, İran’da Hatemu'l Enbiya Merkez Karagahı'na ait bir tesisi hedef aldığını iddia etti

İsrail ordusu, ABD ile birlikte İran’a düzenlediği saldırılarda dün 3 ayrı noktaya eşzamanlı hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Effie Defrin, yaptığı açıklamada, İran Silahlı Kuvvetleri bünyesinde savaşı yürüten birim olan Hatemu’l Enbiya Merkez Karargahı’na ait bir tesisi dün gece vurduklarını ileri sürdü.

Düzenledikleri saldırı sırasında birkaç üst düzey İranlı askeri yetkilinin de Hatemu’l Enbiya Merkez Karargahı’na ait tesiste olduğunu ileri süren Defrin, İran savunma sistemlerinin merkez üslerinden birini, rejim komuta merkezlerini, füze üretim ve depolama tesislerini hedef aldıklarını iddia etti.

⁠ABD-İsrail’in İran’a saldırıları

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

İranlı yetkililere göre, ABD-İsrail saldırılarında ölü sayısı 1348'i, yaralı sayısı 17 bini aştı.

(AA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.03.2026 15:27

Fenerbahçe’nin gizli transfer listesi: Sadettin Saran isimleri tek tek saydı

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, ara transfer dönemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertlilerin görüştüğü dünya yıldızı forvetlerin isimlerini ilk kez açıkladı.

Fenerbahçe’nin gizli transfer listesi: Sadettin Saran isimleri tek tek saydı

Sadettin Saran

13.03.2026 12:34 / Güncelleme: 12:36

ÖSYM'den pazar günü üç sınav birden: İşte detaylar

15 Mart Pazar günü Türkiye genelinde binlerce aday üç farklı sınava girecek. ÖSYM’den sınav saatleri, salon sayısı ve katılımcı bilgileri açıklandı.

ÖSYM'den pazar günü üç sınav birden: İşte detaylar

Görseller & Kolaj: DHA

13.03.2026 14:45 / Güncelleme: 18:55

Antep’te Sırma Halı işçilerinin eylemi sürüyor: Ekmek davamız için buradayız

Antep'te Sırma Halı Fabrikası’nda çalışan işçiler, mart ayı ücretlerinin yatırılmaması ve zam farklarının ödenmemesi nedeniyle Balıklı Park'ta açıklama yaptı.

13.03.2026 13:36

Döşemealtı Belediyesi soruşturmasında 19 kişi adliyeye sevk edildi

Antalya’da Döşemealtı Belediyesi ihalelerinde usulsüzlük ve sahtecilik iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi.

Döşemealtı Belediyesi soruşturmasında 19 kişi adliyeye sevk edildi

Fotoğraf: DHA

13.03.2026 15:50

'Cumhurbaşkanına hakaret'ten gözaltına alınan 4 kişi, serbest bırakıldı

Aydın'da, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddialarıyla gözaltına alınan CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Koç'un da aralarında olduğu 4 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Cumhurbaşkanına hakaret”ten gözaltına alınan 4 kişi, serbest bırakıldı

Fotoğraf: DHA

13.03.2026 14:15 / Güncelleme: 14:22

İran Büyükelçisi, Türkiye'ye atılan füzeler için ‘üçüncü unsurlara’ işaret etti

İran'ın Ankara Büyükelçisi Habibollahzadeh, Türkiye hava sahasında imha edilen balistik füzelerle ilgili İran’ın sorumluluğunu reddederek olayın "üçüncü unsurların provokasyonu" olabileceğini söyledi.

İran Büyükelçisi, Türkiye'ye atılan füzeler için ‘üçüncü unsurlara’ işaret etti

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!