11.03.2026 16:17

Hakan Atilla’dan 'Halkbank davası' açıklaması: Uzlaşmada İsrail'in parmağı var

Halkbank davası nedeniyle ABD'de 28 ay cezaevinde tutulan Hakan Atilla, Washington ile varılan anlaşma için "Uzlaşma kararında İsrail’in payının olduğunu düşünüyorum" dedi.

Hakan Atilla’dan 'Halkbank davası' açıklaması: Uzlaşmada İsrail'in parmağı var

Hakan Atilla | Fotoğraf: DHA

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan Halkbank'a yönelik, ABD Yüksek Mahkemesinde 2019'da açılan davada banka ile ABD Adalet Bakanlığı arasında anlaşma sağlandığı açıklandı. Halkbank'ın açıklamasında, "15 Ekim 2019’da ABD’de açılan dava kapsamında ABD Adalet Bakanlığı Güney New York Bölge Savcılığı ile 'Kovuşturmanın Ertelenmesi Anlaşması' (Deferred Prosecution Agreement-DPA) imzalanması kararlaştırıldı” denildi. Halkbank davası kapsamında ABD’de iki buçuk yıl tutuklu yargılanan Hakan Atilla, uzlaşma sonrası açıklama yaptı.

Patronlar Dünyası’na konuşan Atilla, “Anladığım kadarıyla iki ülkenin dışişleri bir noktada belli konularda bir anlaşmaya varmışlar. Artık hangi ülkenin menfaatine, o detaya vakıf değiliz. Uzlaşma kararında İsrail’in de payının olduğunu düşünüyorum. Çünkü davaya müdahil olan tüm tarafların çok net görebileceği üzere sürecin her yerinde İsrail’in parmak izleri var” dedi. Atilla, dava boyunca İsrail’in etkisinin hissedildiğini belirterek, “Başında da onlar vardı, sonunda da” diye konuştu.

105 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Hakan Atilla, en alt sınırdan 32 ay ceza verilmesi üzerine 19 Temmuz 2019’da tahliye edilmişti. Tahliyesinin ardından Borsa İstanbul (BİST) Genel Müdürü olmuş ancak mart 2021'de görevinden istifa etmişti.

(Ekonomi Servisi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
11.03.2026 15:02 / Güncelleme: 16:27

TGC Gazetecilik Başarı Ödülleri açıklandı: Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer'e ödül

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 67’ncisini düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri açıklandı. Eylem Nazlıer, “Hapiste kalamaz raporu vardı, hücrede öldü” başlıklı haberiyle Toplum Haberi dalında övgüye değer görüldü.

TGC Gazetecilik Başarı Ödülleri açıklandı: Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer'e ödül Fotoğraf: Evrensel
11.03.2026 09:19

2025’te 3 binden fazla orman yangını: Yalova büyüklüğünde orman kül oldu

Geçen yıl 3 bin 224 yangında toplam 81 bin 473 hektar büyüklüğünde orman alanının küle döndüğü, bin 12 orman yangının çıkış nedeninin bulunamadığı belirlendi.

2025’te 3 binden fazla orman yangını: Yalova büyüklüğünde orman kül oldu

Fotoğraf: DHA

11.03.2026 13:25 / Güncelleme: 13:29

Dardanel’de işten çıkarmalar Meclis gündeminde: ‘Hak ihlallerine karşı girişimde bulunulacak mı?’

Dardanel’de 50’den fazla işçinin işten çıkarılması ve tazminatların ödenmemesi Meclis gündemine taşındı. DEM Parti’li Çiçek, zorunlu mesai, mobbing ve iş güvenliği ihlallerine dair soru önergesi verdi.

Dardanel’de işten çıkarmalar Meclis gündeminde: ‘Hak ihlallerine karşı girişimde bulunulacak mı?’

Fotoğraf: Evrensel 

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!