11.03.2026 15:13

Ege Üniversitesi Hastanesinde Sağlık-İş üyesi işçiler hakları için yürüdü

Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi, Ege Üniversitesi Hastanesi yönetiminin TİS hükümlerine uymadığını, işçilere yönelik zorla birim değişikliği dayattığını belirtti. Yürüyüş yapan işçiler, hukuksuz uygulamalara karşı mücadele edeceklerini kaydetti.

Ege Üniversitesi Hastanesinde Sağlık-İş üyesi işçiler hakları için yürüdü

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

Bahar Emreoğlu
[email protected]


İzmir- Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi, Ege Üniversitesi Hastanesi yönetiminin Toplu İş Sözleşmesi maddelerine uymamasına tepki göstermek için yürüyüş düzenledi. Hastanedeki sendika odası önünde toplanan işçiler, dekanlık önüne yürüyerek “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

Burada yapılan açıklamayı Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi Mali Sekreteri Nazım Özkan okudu. Özkan, Destek ve Otelcilik Müdürü’nün hukuksuz biçimde birim değiştirme dayatmasında bulunduğunu ve işçilere yönelik söylemlerine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

‘İşçiyi yok saymanıza izin vermeyeceğiz’

Açıklama öncesinde konuşan Sağlık-İş İzmir Şube Başkanı Özgür Arslan, işçilerin geçmişte de mücadele ederek haklarını kazandığını hatırlatarak, “2018 sonrası kadroya geçtik, mücadele ederek haklarımızı aldık. Hakkımızı almak için emekten gelen gücümüzü kullanırız. Bizi geçmişte çalıştırdığınız gibi artık çalıştıramazsınız. Burası devlete ait bir hastane. İşçi-memur ayrımı yapmadan birlikte mücadele ediyoruz ama koltuğa oturduğunuzda işçiyi yok sayıyorsunuz. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

‘İşçilerin lehine olan davaları görmezden geliyorsunuz’

Açıklamayı okuyan Özkan ise Ege Üniversitesinin imza yetkisini devrettiği işveren sendikası TÜHİS’in sözleşme maddelerine yeni yorumlar getirmeye çalıştığını belirterek, meslek kodlarının değiştirilmesi sürecinde çalışanların rızasının alınmadığını söyledi.

4/B’li personelin amir ya da şef olabilmesi için kanuna göre üç yıl çalışıp görevde yükselme sınavına girmesi gerektiğini hatırlatan Özkan, buna rağmen kanuna aykırı görevlendirmeler yapıldığını ifade etti. İşçiler lehine kazanılan davaların da dikkate alınmadığını dile getirdi.

Destek ve Otelcilik Müdürü’nün işçilere yapılacak formalara “düğme mi fermuar mı yapalım?” diyen yardımcılarına “Bu davarlar düğmeyi kapatamaz, fermuarlı olsun” dediğini aktaran Özkan, hastane yönetiminin bu söylemlere nasıl bir tutum alacağını takip edeceklerini belirtti.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

‘Birim değişikliklerini kabul etmiyoruz’

Açıklamanın ardından Destek ve Otelcilik Müdürü’nün zorla birimini değiştirdiği işçilerle yaşadıkları süreci konuştuk.

İşçiler, bazı çalışanların sabah işe geldiklerinde başka birimlere görevlendirildiklerini öğrendiklerini söyledi. Bir işçi, “Müdür 4/B’lileri alıp bizim yerimize getireceğini söyledi. Kabul etmeyince ‘tutanak tutar, işten attırırım’ gibi tehditler oldu. Yerimize başkaları alınmış ama biz bu durumu kabul etmiyoruz. Kartımızı basıp bekliyoruz” dedi.

Destek ve Otelcilik Müdürlüğünde 11 birim sorumlusu bulunduğunu belirten işçi, bunların çoğunun 4/D’li olduğunu; üç kişinin görev yerinin değiştirildiğini ve üç işçinin daha değişikliğe zorlandığını aktardı. İşçi, “Yönetimin amacı birim sorumlularının hepsinin 4/B’li olması. Kişisel ilişkilerden dolayı, kendi memur arkadaşlarını birim sorumlusu yapmak için bu hukuksuzluğu yapıyorlar” diyerek TİS’teki “işçinin rızası olmadan daimi yer değişikliği yapılamaz” hükmünü ihlal edildiğini söyledi.

İşçiler, yaptıkları eylemin bir uyarı olduğunu belirterek “Hukuksuzluk son bulmazsa mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
11.03.2026 13:14

AYM Başkanvekili olan İrfan Fidan hangi davalarda yer aldı?

AYM Başkanvekilliğine seçilen İrfan Fidan, geçmişte 17-25 Aralık, Selam Tevhid, MİT TIR’ları, Can Dündar-Erdem Gül, Gezi ve Osman Kavala gibi kritik dosyalarda görev aldı.

AYM Başkanvekili olan İrfan Fidan hangi davalarda yer aldı?

AYM Başkanvekili İrfan Fidan 

11.03.2026 13:44

Hitit tabletlerinden Troya Savaşı'na bilinmeyen gerçekler gün yüzüne çıktı: Meğer Aşil topuğundan vurulmayıp, sırtından hançerlenmiş!

Hitit tabletleri ve alternatif antik kaynaklar, Troya’nın tarihsel kimliği ile Aşil’in ölümüne dair yaygın anlatıları yeniden tartışmaya açtı; konferansta Wilusa-Troya bağı ve farklı savaş anlatıları ele alındı.

Hitit tabletlerinden Troya Savaşı'na bilinmeyen gerçekler gün yüzüne çıktı: Meğer Aşil topuğundan vurulmayıp, sırtından hançerlenmiş!

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel 

11.03.2026 09:19

2025’te 3 binden fazla orman yangını: Yalova büyüklüğünde orman kül oldu

Geçen yıl 3 bin 224 yangında toplam 81 bin 473 hektar büyüklüğünde orman alanının küle döndüğü, bin 12 orman yangının çıkış nedeninin bulunamadığı belirlendi.

2025’te 3 binden fazla orman yangını: Yalova büyüklüğünde orman kül oldu

Fotoğraf: DHA

11.03.2026 08:18

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Hindistan ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüştü

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Hindistan ve Mısırlı mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde bölgedeki son gelişmeleri, Hürmüz Boğazı ve diplomasi başlıklarını ele aldı.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Hindistan ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüştü

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!