09.03.2026 11:34 / Güncelleme: 13:04

Yunanistan’da 5,3 büyüklüğünde deprem: Yanya’da okullara bir gün ara verildi

Yunanistan’ın Yanya kentinde dün meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir amacıyla tüm okul ve anaokullarında eğitime bir gün ara verildi. Yetkililer okul binalarında hasar incelemesi başlattı.

Yunanistan’da 5,3 büyüklüğünde deprem: Yanya’da okullara bir gün ara verildi

Fotoğraf: Pixabay

Yunanistan’ın Yanya kentinde dün meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından kentteki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, dün sabah saat 05.32’de gerçekleşen deprem ve ardından yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle belediye sınırları içindeki tüm okul ve anaokullarının yarın kapalı olacağı duyuruldu.

Belediyeden yapılan açıklamada kararın öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul topluluğunun güvenliği gözetilerek alındığı belirtildi.

Ayrıca gün boyunca belediyeye bağlı teknik ekiplerin, Yunanistan Teknik Odası (TEE) Epir Şubesi ile birlikte okul binalarında inceleme yaptığı ve yapıların durumunun değerlendirildiği aktarıldı.

(Dış Haberler)
09.03.2026 07:25 / Güncelleme: 07:59

Meteoroloji'den uyarı: Karadeniz'de sağanak, Ege'de fırtına, Doğu'da kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre; Rize ve Artvin'de sağanak, Van, Hakkâri ve Şırnak'ta kar yağışı etkili olacak. Rüzgarın, Marmara'da ve Kuzey Ege kıyılarında fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den uyarı: Karadeniz'de sağanak, Ege'de fırtına, Doğu'da kar yağışı bekleniyor

Fotoğraf: Dziana Hasanbekava/Pexels

09.03.2026 10:58

Bankadan para gönderenleri ilgilendiriyor: IBAN transferlerinde yeni zorunluluk

MASAK, internet ve mobil bankacılık üzerinden yapılan IBAN para transferlerine yönelik yeni düzenlemeyi duyurdu. Gün içinde toplam 400 bin TL’yi aşan transferlerde en az 20 karakterlik açıklama girilmesi zorunlu olacak.

Bankadan para gönderenleri ilgilendiriyor: IBAN transferlerinde yeni zorunluluk

Fotoğraf: Peggy_Marco/Pixabay

09.03.2026 12:15

Karakoldaki işkence iddiaları Meclis gündeminde | 'Yürütülen soruşturmanın akıbeti nedir?'

DEM Parti’li Gergerlioğlu, gözaltındaki 18 yaşındaki gencin avukatıyla görüştürülmediği ve karakolda işkence gördüğü iddialarının araştırılmasını istedi.

Karakoldaki işkence iddiaları Meclis gündeminde | "Yürütülen soruşturmanın akıbeti nedir?"

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı

09.03.2026 07:40 / Güncelleme: 07:53

Trump, İran'a saldırıları bitirme kararını Netanyahu'nun da görüşünü alıp kendisinin vereceğini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a karşı başlattıkları saldırıların ne zaman bitirileceğine ilişkin nihai kararı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da görüşünü alıp kendisinin vereceğini belirtti.

Trump, İran'a saldırıları bitirme kararını Netanyahu'nun da görüşünü alıp kendisinin vereceğini söyledi

Fotoğraf: The White House from Washington, DC/Wikimedia Commons

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!