Trump: İran ile kayıtsız şartsız teslimiyet dışında hiçbir anlaşma olmayacak
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın komşu ülkelerin arabuluculuk çabalarını duyurmasının ardından ABD Başkanı Trump'tan "İran ile, kayıtsız şartsız teslimiyet dışında hiçbir anlaşma olmayacak" dedi.
Fotoğraf: Beyaz Saray
ABD Başkanı Donald Trump, sahibi olduğu sosyal medya platformu Truth Social'dan yaptığı açıklamada, İran ile kayıtsız şartsız teslimiyet dışında hiçbir anlaşmayı onaylamayacağını söyledi. Trump'ın bu açıklaması, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın "Bazı ülkeler arabuluculuk çabalarına başladı" açıklamasının ardından geldi.
Trump açıklamasında, İran’da “büyük ve kabul edilebilir” liderlerin seçilmesinin ardından ABD ve müttefiklerinin ülkeyi "yeniden büyük" yapacağını savundu. Bu şekilde İran ekonomisinin "her zamankinden daha büyük, daha iyi ve daha güçlü" hale getirilebileceğini iddia etti. Trump'ın paylaşımı şöyle:
"İran ile kayıtsız şartsız teslimiyet dışında hiçbir anlaşma olmayacak! Bundan sonra ve büyük kabul edilebilir bir liderin/liderlerin seçilmesinin ardından; biz ve çok sayıda harika, son derece cesur müttefikimiz ve ortağımız, İran’ı yıkımın eşiğinden geri getirmek için yorulmadan çalışacağız. İran’ı ekonomik olarak her zamankinden daha büyük, daha iyi ve daha güçlü hale getireceğiz. İran’ın harika bir geleceği olacak. İRAN’I YENİDEN BÜYÜK YAPIN (MIGA!). Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim!"
İran: Hiçbir şekilde ateşkes ilan etmeyeceğiz
İran Meclisi Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı İbrahim Azizi ise "Hiçbir koşulda ateşkes ya da müzakere ilan etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.
Tahran’da, İmam Humeyni Büyük Musalla Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından ABD ve İsrail'e karşı düzenlenen gösteriler sırasında konuşan Azizi, İran’a yönelik ABD ve İsrail saldırılarının cezalandırılması gerektiğini vurguladı.
Pezeşkiyan "Arabuluculuk çatışmayı ateşleyenlere yönelik olmalıdır" demişti
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, yaptığı açıklamada, "Bazı ülkeler arabuluculuk çabalarına başlamıştır. Açık konuşalım: Bölgede kalıcı barışa bağlıyız, ancak ülkemizin haysiyetini ve egemenliğini savunmaktan çekinmiyoruz. Arabuluculuk, İran halkını hafife alan ve bu çatışmayı ateşleyenlere yönelik olmalıdır" demişti.
(Dış Haberler)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et