Yunanistan’dan Güney Kıbrıs'a askeri sevkiyat
Yunanistan’dan gönderilen Kimon ve Psara adlı iki S tipi fırkateynin Güney Kıbrıs karasularına ulaştığı bildirildi.
Fotoğraf: Wikimedia Commons
Güney Kıbrıs basınında yer alan haberlere göre Yunanistan’dan gönderilen iki fırkateyn, Güney Kıbrıs Yönetimi’nin (GKY) karasularına ulaştı.
Haberlere göre anti-dron sistemi taşıyan Kimon ve Psara isimli S tipi fırkateynler Güney Kıbrıs'a yönetiminin kontrolündeki bölgeye giriş yaptı. Basında yer alan haberlerde, söz konusu gemilerin GKY’nin savunmasına katkı sağlayacağını yazdı.
Ayrıca Atina yönetiminin daha önce gönderdiği dört F-16 savaş uçağının da Baf’taki Andreas Papandreu Hava Üssüne konuşlandırıldığı belirtildi.
Geçen pazartesi GKRY’de bulunan egemen İngiliz üssü Akrotiriye (Ağrotur) bir insansız hava aracının çarpmasının ardından GKY lideri Nikos Hristodulidis’in talebi üzerine Yunanistan’ın iki fırkateyn ve dört savaş uçağını adaya gönderme kararı aldığı aktarılmıştı.
(Dış Haberler)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et