04.03.2026 12:00 / Güncelleme: 14:37

Gazeteci Özlem Gürses: Ölümle tehdit ediliyorum, koruma talep ettim

Gazeteci Özlem Gürses, sunduğu bir haberin kesilip bağlamından koparılarak servis edilmesinin ardından hedef gösterildiğini söyledi. Gürses, ölüm ve tecavüz tehditleri aldığını belirterek koruma talep etti.

Gazeteci Özlem Gürses: Ölümle tehdit ediliyorum, koruma talep ettim

Özlem Gürses YouTube kanalından alınan ekran görüntüsü

Gazeteci Özlem Gürses, Sözcü TV’de sunduğu bir haber bülteninde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı anonsun kesilip bağlamından koparılarak servis edildiğini, ardından hedef haline getirildiğini açıkladı. Gürses, kendisine yönelik tehditler nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu ve koruma talep ettiğini duyurdu.

Gürses, yaptığı açıklamada uzun süredir hedef gösterildiğini belirterek, “Söylemediğim, inanmadığım hiçbir şey yapmadığım halde sistemli bir linç kampanyasına uğruyorum. Biri bitiyor, öbürü başlıyor” dedi.

Sözcü TV’de sunduğu haberde sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Gürses, şu ifadeleri kullandı; “Ben demişim ki İsrail nihayet amacına erişti, Gazze’yi almayı başardı. Haberin devamında da ‘bunu tek başına yapamazdı, arkasında Trump ve Amerika’nın Trump yönetimi olmasa yapamazdı’ diyorum. Sonra haber ‘İsrail’in bir katliamla yok ettiği Gazze Şeridi’nde ateşkes halen hayata geçemiyor’ diye başlıyor. Ben bu haberi anons ediyorum. Sadece o bölümünü kesiyorlar.”

“Telefon numaram servis ediliyor”

Gürses, sözlerinin çarpıtılmasının ardından çok sayıda hakaret ve tehdit mesajı aldığını belirterek, “Ne annem kalıyor ne oğlum ne ben ne ailem. Paylaştım zaten ana avrat küfür. Dolayısıyla evet sabaha kadar uyumadım” dedi.

Kendisine yönelik tehditlerin sürdüğünü söyleyen Gürses, “Arkadaşlar ölümle tehdit ediliyorum. Telefon numaram servis ediliyor. Telegram’da beni arayıp 80 yaşındaki anneme tecavüz edeceğini ifade eden WhatsApp’ta IŞİD görünümlü fotoğrafı olan adamlarla muhatap oluyorum” diye konuştu.

Suç duyurusu ve koruma talebi

Gürses, tehditlere ilişkin hukuki süreç başlattıklarını belirterek, “Avukatım Ersan Barkın bakıyor dosyaya. Hepsiyle ilgili suç duyurusu yaptı. Ayrıca savcılığa başvuruyor. Koruma talep ettim” ifadelerini kullandı. Gürses, “Yüce Türk devleti bu şekilde ölüm tehditleri ile yaşamak durumunda bırakılan bir kadına bir koruma tahsis edecektir diye tahmin ediyorum” dedi.

RSF’: Tehditlerin sorumluları bulunmalı

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Özlem Gürses’in hedef gösterilmesi ve aldığı tehditlere ilişkin açıklama yaptı.

RSF, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gürses’e yönelik yürütülen kampanyayı kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye: Deepfake, ölüm tehditleri, doxxing... Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Sözcü TV sunucusu Özlem Gürses’in İran’a saldırı haberleri kapsamında hedef olduğu nefret kampanyasını kınıyor. Gazeteci korunmalı ve bu korkunç tehditlerin sorumluları tespit edilmelidir.”

(Medya Servisi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
04.03.2026 07:04

Meteoroloji birçok ili sarı kodla uyardı: Hava sıcaklığı azalacak; sağanak ve kar yağışı geliyor

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Hatay, Zonguldak, Diyarbakır, Siirt ve Urfa'da sağanak; Kayseri, Bolu, Kastamonu, Amasya, Tokat, Erzurum, Kars ve Van'da kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji birçok ili sarı kodla uyardı: Hava sıcaklığı azalacak; sağanak ve kar yağışı geliyor

Fotoğraf: Jakub Sisulak/Pexels

04.03.2026 09:24 / Güncelleme: 09:33

Dubai’de ABD Konsolosluğu’na İHA saldırısı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentindeki ABD Konsolosluğu’na insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası konsolosluk yerleşkesinde çıkan yangının kontrol altına alındı.

Dubai’de ABD Konsolosluğu’na İHA saldırısı

Fotoğraf: DHA

04.03.2026 13:14

Çinli denizcilik devi, Ortadoğu rotaları için rezervasyonları durdurdu

Çin merkezli, dünyanın en büyük devlet destekli konteyner taşımacılığı ve lojistik şirketlerinden biri olan COSCO Shipping Lines, Ortadoğu limanları için tüm yeni rezervasyonları askıya aldı.

Çinli denizcilik devi, Ortadoğu rotaları için rezervasyonları durdurdu

Fotoğraf: COSCO Shipping Lines

04.03.2026 13:16 / Güncelleme: 13:20

Doktorlar Ankara'ya yürüyor: Beyaz Yürüyüş Diyarbakır’dan başlıyor

Türk Tabipleri Birliği, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın yol açtığı sorunlara dikkat çekmek için Diyarbakır’dan Ankara’ya yürüyüş başlatıyor.

Doktorlar Ankara'ya yürüyor: Beyaz Yürüyüş Diyarbakır’dan başlıyor

Fotoğraf: Pixabay

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!