Balıkesir Kadın Platformu 8 Mart açıklaması: Yoksulluğa ve eşitsizliğe karşı 8 Mart'ta alanlara çıkıyoruz
Balıkesir Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı çağrıda; yoksulluğa ve eşitsizliğe karşı 8 Mart'ta alanlara çıkacaklarını belirterek; “Yaşamın bütün alanlarında varız, var olmaya devam edeceğiz” dedi.
Fotoğraf: Evrensel
Balıkresir - Balıkesir Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü ile ilgili Salıh Tozan Kültür Merkezi yanında, toplu taşıma merkezi önünde bir basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Kadın cinayetlerini protesto etmek için her hafta cumartesi günleri yaptıkları oturma eylemini bu hafta 8 Mart’a çağrı olarak birleştirdi. Basın açıklamasını Kadın Platformu adına Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneğinden Dönem Sözcüsü Aynur Kocadereli okudu.
Kocadereli basın açıklamasında özetle;
“ 8 Mart’a giderken biz kadınlar katledilen kadınların isyanıyla geliyoruz.
Emeğine sahip çıkan işçi kadınların rüzgarıyla geliyoruz
Yoksulluğunda cinsiyete dayalı eşitsizliğin de kaderimiz olmadığını bilerek geliyoruz.
8 Mart’ var eden tüm kadınların coşkusuyla, tarihsel bir başkaldırının mirasçıları olarak yürüyoruz.
Bu kokuşmuş, çürümüş, sefil düzeninize itaat etmiyoruz, Yaşamın bütün alanlarında varız, var olmaya devam edeceğiz.
Eşit, özgür, insanca yaşamı birlikte kazanmak için, şiddete, yoksulluğa ve eşitsizliğe karşı 8 Mart’ta alanlara çıkıyoruz.
Çocuklarımızın sağlıklı yaşam hakkından vazgeçmiyoruz.
Örgütlenme özgürlüğü hakkımızdan vazgeçmiyoruz.
Laiklik mücadelemizden vazgeçmiyoruz.
Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz.
İstanbul Sözleşmesinden vaz geçmiyoruz.
“Çocuk taciz, tecavüz ve çocuk gelinlere karşı İSYANDAYIZ.
İşsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe karşı İSYANDAYIZ.
Her gün bir yakını tarafından katledilen kadınlar için İSYANDAYIZ.
Sermayeye, ranta ve savaşa aktarılan bütçeye karşı, eğitim ve sağlıktaki bütçe hakkımıza sahip çıkmak için İSYANDAYIZ.
Emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerindeki binlerce yıllık sömürü düzenine karşı İSYANDAYIZ.”
Aynur Kocadereli açıklamanın sonunda; kadınlara hakları ve talepleri için 8 Mart günü alanlara, yapılacak yürüyüş ve mitinge katılma çağrısı yaptı.
Daha sonra kadınlar eylemlerine oturarak eylemiyle devam etti.
(Evrensel)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et