24.02.2026 18:13

Arnavutköy'de imam hatipte cemaat yemini ettirildi

İstanbul Arnavutköy’deki Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere, kamuoyunda “Ebu Hanzala” olarak bilinen Halis Bayancuk’un liderliğini yaptığı Tevhid ve Sünnet Cemaati'ne ait yemin okutulduğu görüntüler tepki çekti.

Arnavutköy'de imam hatipte cemaat yemini ettirildi

Eğitimde dinselleşme tartışmaları sürerken, bu kez adres İstanbul’un Arnavutköy ilçesi oldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Laikliği Birlikte Savunuyoruz” bildirisini ve imzacılarını hedef alan açıklamalarının ardından, İstanbul’daki Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerin okul bahçesinde Tevhid ve Sünnet Cemaati’ne ait yemini okuduğu görüntüler ortaya çıktı.

Birgün'ün haberine göre, El Kaide ve IŞİD bağlantıları iddiasıyla yargılanıp tahliye edilen selefi lider Halis Bayancuk’un cemaati olarak bilinen yapının yemini, öğrencilere toplu şekilde okutuldu.

Görüntüler cemaatin sosyal medya hesabından, “Bu tablo, yalnızca bir slogan paylaşımı değil; yıllardır büyük bir sabır ve kararlılıkla sürdürülen davet çalışmalarının toplumun en kılcal damarlarına kadar ulaştığının en somut nişanesidir” ifadeleriyle paylaşıldı.

 

“Ebu Hanzala” bağlantısı

Tevhid ve Sünnet Cemaati’nin liderliğini, “Ebu Hanzala” adıyla bilinen Halis Bayancuk yapıyor. IŞİD yöneticiliğinden yargılanmış bir isim olarak bilinen Bayancuk, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Hakkında üç ayrı dosyanın birleştirilmesiyle yargılanan Bayancuk hakkında daha sonra tahliye kararı verilmişti.

Bayancuk, son olarak geçen yıl İzmir’de üç polisin hayatını kaybettiği Balçova Salih İşgören Polis Merkezi’ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınmış, adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakılmıştı.

(ww.birgun.net)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
24.02.2026 14:00 / Güncelleme: 14:17

98. Oscar Ödül Töreni Türkiye'de canlı yayımlanacak: İşte ekran adresi

98. Oscar Ödül Töreni, 15 Mart’ı 16 Mart’a bağlayan gece saat 02.00’de Türkiye’de yalnızca Disney+’ta canlı yayınlanacak. Törenin sunuculuğunu ikinci kez Conan O'Brien üstlenecek.

98. Oscar Ödül Töreni Türkiye'de canlı yayımlanacak: İşte ekran adresi

Fotoğraf: Mirko Fabian/Unsplash

24.02.2026 14:47

Necati Tosuner son yolculuğuna uğurlandı: 'Yokluğunda biz de eksildik'

Necati Tosuner için Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. TYS Başkanı Adnan Özyalçıner, “Onun öyküleri hem bir dert yanma hem de yaşama tutunma biçimiydi” dedi.

Necati Tosuner son yolculuğuna uğurlandı: “Yokluğunda biz de eksildik”

Fotoğraf: Kadir İncesu

24.02.2026 11:22

Merkez Bankası açıkladı: Hane halkının enflasyon beklentisi yüzde 48,81

Merkez Bankası'nın hane halkı beklenti anketi sonuçlarına göre; yurttaşın 12 ay sonrası için yıllık enflasyon beklentisi değişim göstermeyerek yüzde 48,81 oldu. Dolar/TL beklentisi ise, bir önceki aya göre 0,71 TL azalarak 51,56 TL'ye düştü.

Merkez Bankası açıkladı: Hane halkının enflasyon beklentisi yüzde 48,81

Fotoğraf: Ananthu Ganesh/Unsplash

24.02.2026 15:11 / Güncelleme: 15:12

İşçi Durakları | Eskişehir ve Kayseri’de yaşayan işçiler: Ekmek bulursak şükrediyoruz

Eskişehir ve Kayseri’de işçilerle konuştuk. Ramazan sofralarında etin yerini bakliyat aldı, fiyatlar her ay arttı. İşçiler, “Ekmek bulursak şükrediyoruz” diyerek enflasyon karşısında eriyen ücretlere ve büyüyen geçim sıkıntısına dikkat çekti.

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
24.02.2026 11:46 / Güncelleme: 12:01

İftar çadırı kuyrukları emeklilerle dolu

Açlık sınırının 30 bin lirayı aştığı dönemde iktidarın 20 bin liralık maaşı reva gördüğü emekliler bir öğün için saatlerce iftar çadırı kuyruğunda bekliyor.

İftar çadırı kuyrukları emeklilerle dolu

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!