20.02.2026 09:48

Buz tutan rampada TIR şoförleri mahsur kaldı

Ardahan’da Çıldır Aktaş Sınır Kapısı’na giden çok sayıda TIR, Akçakale köyü mevkisindeki rampada buzlanma nedeniyle yolda kaldı.

Buz tutan rampada TIR şoförleri mahsur kaldı

Fotoğraf: DHA

Ardahan’da aralıklarla devam eden kar ve tipi, özellikle Kars-Çıldır kara yolunda yoğun buzlanmaya yol açtı. Küçük araçların kontrollü şekilde ilerleyebildiği yolda, ağır tonajlı TIR'lar rampayı çıkamayınca uzun araç kuyrukları oluştu.

Akçakale köyü yakınlarında mahsur kalan TIR şoförleri, araçlarını hareket ettirebilmek için yol kenarından kürekle aldıkları kumları buzlanan zemine sererek, araçlarını bulunduğu yerden çıkarmaya çalıştı. Karayolları ekipleri, buzlanan yolda tuzlama ve küreme çalışması başlattı.

(DHA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
20.02.2026 08:26 / Güncelleme: 08:40

Vali, vali yardımcısı ve kaymakam atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre 5 ile yeni vali, 17 ile vali yardımcısı ve 135 ilçeye kaymakam atandı.

Vali, vali yardımcısı ve kaymakam atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Fotoğraf: DHA

19.02.2026 16:39 / Güncelleme: 16:47

Konya Şeker faturayı tüm Soma’ya kesti

Özelleştirmeyle Konya Şeker'in eline geçen Soma Termik Santralinde üretimin durdurulması ve işçilerin ücretsiz izne gönderilmesi kararına karşı tepkiler ve mücadele sürüyor.

Konya Şeker faturayı tüm Soma’ya kesti Fotoğraf: Soma Belediyesi

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
19.02.2026 20:41

MFRR Raporu: Türkiye, AB’ye aday ülkeler arasında en fazla ihlal kaydedilen ülkelerden biri oldu

MFRR verilerine göre; Türkiye, 2025’in ilk yarısında Avrupa Birliği’ne aday ülkeler arasında en fazla ihlal kaydedilen ülkelerden biri oldu. Bu dönemde en az 64 ihlalin yaklaşık 157 gazeteci veya medya kuruluşunu etkilediği ifade edildi.

MFRR Raporu: Türkiye, AB’ye aday ülkeler arasında en fazla ihlal kaydedilen ülkelerden biri oldu

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/Evrensel

20.02.2026 00:25 / Güncelleme: 07:24

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Cangül Örnek: 'İktidar politikayı sertleştirmek istiyor siyasi ve ekonomik koşullar buna izin vermiyor'

Prof. Dr. Cangül Örnek, kabinedeki değişikliğin iktidarın gelecek planları doğrultusunda yapıldığını belirterek, “İktidar sertleşmek istiyor ama hem AKP iç dengeleri hem de ekonomik koşullar bunu sınırlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Cangül Örnek: "İktidar politikayı sertleştirmek istiyor siyasi ve ekonomik koşullar buna izin vermiyor"

Fotoğraflar: AA

19.02.2026 18:59

Paşa'yı kurtaran gençler konuştu: 'İnsanlarımız bir cana değer veriyormuş'

Dim Çayı’nda sağanakla su seviyesi 6 metre yükseldi, Paşa adlı 50-60 kiloluk köpek çardakta mahsur kaldı. Serkan Şimşek ve Abdullah Alp, kapıyı söküp çatıdan halı sarkıtarak Paşa’yı kurtardı. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Paşa'yı kurtaran gençler konuştu: “İnsanlarımız bir cana değer veriyormuş”

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!