16.02.2026 09:02 / Güncelleme: 10:48

Eskişehir’de Bahar Taş için açıklama: ‘Gerçek ortaya çıkana kadar susmayacağız’

Eskişehir’de kadınlar, Bahar Taş’ın ölümüne ilişkin soruşturmanın şeffaf yürütülmesini ve gerçeğin açığa çıkarılmasını talep ederek “Bahar Taş’a ne oldu? Bu sorunun cevabı verilene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Eskişehir — Eskişehir Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar, Aydın’da yaşayan ve Muğla Milas’ta bir teknede ölü bulunan Bahar Taş için bir araya geldi. Açıklamada, Bahar Taş’ın ölümüne ilişkin sürecin şeffaf yürütülmesi ve gerçeğin açığa çıkarılması talep edildi.

Eski Kanatlı AVM önünde yapılan açıklamayı platform adına Ceren Kökoğlu okudu. Kökoğlu, Bahar Taş’ın ölümünün ardından resmi adli rapor kamuoyuyla paylaşılmadan yapılan “doğal ölüm” yönündeki açıklamalar tepki gösterdi. Ailesine resmi bir adli rapor sunulmadığını, çelişkili ifadelerin açıklığa kavuşturulmadığını ve delillerin eksiksiz toplanıp toplanmadığının bilinmediğini ifade etti.

‘Gerçeğin sistematik biçimde karartılması’

Platform adına konuşan Kökoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ortada yalnızca bir ölüm yok; gerçeğin sistematik biçimde karartılması var. Resmi raporlar açıklanmadan yapılan ‘doğal ölüm’ söylemleri, daha soruşturma tamamlanmadan kurulan bir hükmün göstergesidir.” Bir kadının ölümünün daha ilk saatlerde normalleştirilmeye çalışıldığını belirten Kökoğlu, “Bir kadının ölümü daha soruşturma başlamadan kapatılmak istendi. Oysa gerçekler açıklanmadı. Aileye resmi bir adli rapor sunulmadı. Çelişkili ifadeler açıklığa kavuşturulmadı. Delillerin tam olarak toplanıp toplanmadığı bilinmiyor” dedi.

Şüpheli kadın ölümlerinin münferit olmadığını vurgulayan Kökoğlu, bunun cezasızlığı üreten bir düzenin sonucu olduğunu ifade etti. “Ataerkinin, sermaye ilişkilerinin ve güç hiyerarşilerinin iç içe geçtiği bir düzende kadınların yaşamı değersizleştirilmektedir” diyen Kökoğlu, kadınların şüpheli ölümlerinde yıllardır aynı tabloyla karşı karşıya kalındığını söyledi: “Önce acele açıklamalar… Sonra sessizlik… Sonra cezasızlık… Biz bu döngüyü tanıyoruz. Kadınlar balkonlardan düşmüyor, gerçekler düşürülüyor. Kadınlar görünmez olmuyor, adalet görünmez kılınıyor.”

Açıklamada, Bahar Taş’ın ölümünün aydınlatılmasına kadar mücadelenin süreceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Bu ölüm aydınlatılana kadar susmayacağız. Kadınların yaşam hakkı güvence altına alınmadıkça adalet tesadüf olacaktır. Bağımsız ve etkin soruşturma yürütülmedikçe gerçekler karartılacaktır. Cezasızlık sürdükçe şüpheli ölümler sürecektir.”

Platformun talepleri ise şöyle sıralandı:

• Soruşturma şeffaf yürütülmeli.

• Tüm maddi deliller eksiksiz toplanmalı ve kamuoyuna açıklanmalı.

• Tanık ifadeleri, dijital veriler ve teknik incelemeler derhal yapılmalı.

• Soruşturma süreci kamu denetimine açık olmalı.

Açıklamanın sonunda, “Bu yalnızca bir adli dosya değil, bir yaşam hakkı meselesidir. Kadınların yaşamını korumayan bir düzen meşru değildir. Gerçek ortaya çıkana kadar susmayacağız. Bahar Taş için adalet, herkes için adalet demektir. Bahar Taş’a ne oldu? Bu sorunun cevabı verilene kadar mücadelemiz sürecek” denildi.

(Evrensel)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
16.02.2026 11:05

TMSF, dev bankayı satıyor: İhale tarihi belli oldu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak yönettiği Bank Pozitif Kredi ve Kalkınma Bankası’nın satış takvimini güncelledi. Bankanın yüzde 97 hissesinin devrine yönelik ihale, 17 Şubat 2026’da gerçekleştirilecek.

TMSF, dev bankayı satıyor: İhale tarihi belli oldu

TMSF

15.02.2026 18:01

Elazığ'da TOKİ konutlarında aidat artıyor, hizmet azalıyor

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kentte deprem sonrası inşa edilen TOKİ konutlarında site yönetimleriyle yaşanan sorunların arttığını ve hizmet kalitesinin yetersiz kaldığını belirterek, aidatların makul seviyelere çekilmesini istedi.

Elazığ'da TOKİ konutlarında aidat artıyor, hizmet azalıyor

Fotoğraf: @gurselerol62/X

16.02.2026 10:19

‘United S’ dosyası: Çetin Gören ‘devlete yardımcı olmak’ için EGM'ye gitmiş

Kanarya Adaları açıklarında 10 ton kokainin ele geçirildiği “United S” dosyasında tutuklanan Çetin Gören’in, ifadelere göre “devlete yardımcı olmak” amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gittiği öne sürüldü.

‘United S’ dosyası: Çetin Gören ‘devlete yardımcı olmak’ için EGM'ye gitmiş

 Fotoğraf: Spanish police

15.02.2026 15:41 / Güncelleme: 16.02.2026 04:53

İmamoğlu bugün 'diploma' davasında hakim karşısına çıkacak

CHP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, "Üniversite geçişinde usulsüzlük" suçlamasıyla yarın hakim karşısına çıkacak.

İmamoğlu bugün 'diploma' davasında hakim karşısına çıkacak

Fotoğraf: ANKA

15.02.2026 14:31

Kobanê’de bir çocuk hayatını kaybetti

Heyet Tahrir Şam'a bağlı grupların 20 Ocak’tan bu yana kuşatma altında tuttuğu Kobani’de sağlık hizmetlerine erişim durma noktasına geldi. Halep’e sevk edilemeyen 12 yaşındaki Dildar Rêzan Hiso yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kobanê’de bir çocuk hayatını kaybetti

Dildar Rêzan Hiso 

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!