14.02.2026 19:59

İsveç'te İsrail protestosu: 'Batı Şeria'nın ilhakına hayır'

İsveç'in başkenti Stockholm'de, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak etme kararı protesto edildi.

İsveç'te İsrail protestosu: "Batı Şeria'nın ilhakına hayır"

Fotoğraf: AA

İsveç'te çok sayıda kitle örgütünün çağrısıyla soğuğa rağmen Odenplan Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, İsrail’in Batı Şeria'yı ilhak planını protesto etti.

Göstericiler, "Katil İsrail, Filistin'den defol", "Katil Netanyahu, Gazze'den defol" ve "Batı Şeria'nın ilhakına hayır'" sloganları attı.

Eylemciler, İsveç Parlamentosu ve Dışişleri Bakanlığı binalarının önlerine kadar yürüdü.

Eyleme katılan Azerbaycan asıllı İsveçli aktivist Aydın Amir Hashimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan insani trajediye dikkati çekerek tüm halkları harekete geçmeye çağırdı.

"Çocuklar soğuktan ölüyor"

Hashimi, bölgedeki ölümlerin sadece bombalardan değil, soğuk ve açlıktan da kaynaklandığını vurgulayarak, "Gazze’de sıcaklık ciddi şekilde düştü. Çocuklar artık uyanmıyorlar. Eskiden bombalardan ölüyorlardı, şimdi ise susuzluktan, açlıktan ve soğuktan ölüyorlar" ifadelerini kullandı.

Hashimi, "Bu faşizm sadece Gazze'de anneleri ve çocukları katletmekle yetinmeyecek, bir gün sizin de kapınızı çalacak. Devam eden soykırıma karşı şimdiden tavır almalısınız" dedi. İsveç Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Batı Şeria’da arazi kaydı ve mülk edinme prosedürlerini değiştirmeyi amaçlayan kararları kınanarak bu önlemlerin iki devletli çözümü baltaladığı ve uluslararası hukuku ihlal ettiği kaydedildi.

(AA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
14.02.2026 10:13

Isparta’daki binaların yüzde 70’i riskli | Mimarlar Odası Başkanı Ataseven: Depreme karşı önlem alınmalı

Isparta’da yapıların büyük bölümünün 2000 öncesi inşa edildiğini söyleyen Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven, dönüşümün bu hızla 500 yıl süreceğini belirterek acil önlem çağrısı yaptı.

Isparta’daki binaların yüzde 70’i riskli | Mimarlar Odası Başkanı Ataseven: Depreme karşı önlem alınmalı

Fotoğraf: ANKA

14.02.2026 02:45

Milano-Cortina Kış Olimpiyatları'nda 6 branşta madalyalar dağıtıldı: Norveç zirveyi bırakmadı

Milano-Cortina Kış Olimpiyatları’nın 7. gününde biatlon, kayaklı koşu, artistik buz pateni, skeleton, snowboard ve sürat pateni branşlarında madalyalar dağıtıldı. Madalya sıralamasında Norveç 18 madalya ile zirvede.

Milano-Cortina Kış Olimpiyatları'nda 6 branşta madalyalar dağıtıldı: Norveç zirveyi bırakmadı

Fotoğraf: AA

14.02.2026 03:00

Antalya'dan kalkan uçakta iki yolcu kavga etti: Uçak acil iniş yaptı

Antalya-Manchester seferini yapan Jet2 havayoluna ait uçak, yolcular arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Brüksel Havalimanı'na acil iniş yaptı. Kavgaya karışan 2 yolcu gözaltına alındı.

Antalya'dan kalkan uçakta iki yolcu kavga etti: Uçak acil iniş yaptı

Fotoğraf: DHA

14.02.2026 17:07

İHD’den LGBTİ’lere yönelik saldırılara tepki: 'Yargı baskı aracı olarak kullanılıyor'

İHD İzmir Şubesi, LGBTİ’lere yönelik gözaltı, davalar ve dernek kapatma girişimlerine tepki göstererek, nefret söylemi ve yargı baskısına son verilmesi çağrısı yaptı.

İHD’den LGBTİ’lere yönelik saldırılara tepki: “Yargı baskı aracı olarak kullanılıyor”

Fotoğraf: İHD

14.02.2026 01:57

CHP'li Yavuzyılmaz’dan Avrasya Tüneli iddiası: Garanti aşılmasına rağmen şirkete 959 milyon lira ödendi

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, Avrasya Tüneli'nde araç geçiş garantisinin aşılmasına rağmen şirkete "fiyat farkı" adı altında 959 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

CHP'li Yavuzyılmaz’dan Avrasya Tüneli iddiası: Garanti aşılmasına rağmen şirkete 959 milyon lira ödendi

(Temsili görsel) | Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!