13.02.2026 18:58

Ekrem İmamoğlu Reuters'a konuştu, 'erken seçim' çağrısı yaptı

CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Cezaevi'nden Reuters’ın sorularını yanıtladı; "Biz hemen erken seçim istiyoruz. Ama mevcut Cumhurbaşkanı yaklaşan yenilgiyi görüyor ve seçimden kaçıyor. Aday olacak ve kaybedecek" dedi.

Ekrem İmamoğlu Reuters'a konuştu, 'erken seçim' çağrısı yaptı

Görsel: Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi

Silivri Cezaevi'nde Mart 2025'ten bu yana tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Reuters’a verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olması halinde seçimi kaybedeceğini dile getirdi ve erken seçim çağrısı yaptı. 

İmamoğlu, "Biz hemen erken seçim istiyoruz. Ama mevcut Cumhurbaşkanı yaklaşan yenilgiyi görüyor ve seçimden kaçıyor. Aday olacak ve kaybedecek. Kazanan Türkiye olacak" dedi. Seçime girip giremeyeceği sorulan İmamoğlu, hukuka olan inancını koruduğunu söyledi ve "Hiçbir baskı ve engel, beni bu ülkeyi daha adil, daha özgür ve daha refah bir yer yapmak için çalışmaktan alıkoyamaz" ifadelerini kullandı.

Haberde İmamoğlu'nun cezaevinde olmasına rağmen muhalefetin en önemli sembol ismi olmaya devam ettiği vurgulandı. CHP'nin "Hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etme", "AB üyelik sürecini canlandırma" ve "Sosyal demokrat ekonomi modeli" vaatleri hatırlatıldı. Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi için muhalefetin de desteğiyle erken seçim kararı alınması gerektiği belirtilerek çoğu analistin seçim için 2027'yi işaret ettiği vurgulandı.

{{5970177}}

"Günde 18 saat çalışıyorum"

İmamoğlu, cezaevinde günde yaklaşık 18 saat çalıştığını ifade edip sürdürdüğü faaliyetleri şöyle sıraladı: "Ondan fazla dava ve soruşturma için avukatlarıyla çalışma, destekçilerden gelen mektupları okuma, belediye işlerini uzaktan takip etme, 24 metrekarelik avluda günlük spor yapma."

"Yenilgileri yaklaştıkça baskıyı artırıyorlar"

Haberde İBB davasının mart ayında başlayacağı hatırlatılırken İmamoğlu, "Yenilgileri yaklaştıkça üzerimizdeki baskıyı artırıyorlar" dedi. Dosyanın başsavcısı Akın Gürlek'in Adalet Bakanı olarak atandığına dikkat çekilirken İmamoğlu davaların siyasi amaçlı olduğunu vurguladı. "Kaybedeceklerini anlayınca, beni sahte suçlamalarla cezaevinde tutmayı ve yargıyı yönlendirmeyi çözüm olarak görüyorlar" dedi.

(Politika Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.02.2026 17:53

Kobanê'de kuşatma sebebiyle birçok ilaç tükendi

Kobanê Hastanesi önünde yapılan açıklamada, 25 günden fazladır süren kuşatma sebebiyle ciddi bir sağlık krizi yaşandığı, özellikle diyabet, kalp, hipertansiyon ve hepatit ilaçlarının tükendiği duyuruldu.

Kobanê'de kuşatma sebebiyle birçok ilaç tükendi

Fotoğraf: ANHA

13.02.2026 14:17

İliç katliamının ikinci yılı | Eskişehir’de çevre örgütlerinden uyarı: Yeni felaketler kapıda

Türkiye Çevre Platformu ve Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, İliç katliamının ikinci yılında Fırat Havzası’nın hâlâ risk altında olduğunu belirterek ‘siyanürlü madenciliğin’ durdurulması çağrısı yaptı.

İliç katliamının ikinci yılı | Eskişehir’de çevre örgütlerinden uyarı: Yeni felaketler kapıda

Fotoğraf: Evrensel

13.02.2026 18:35

Sahiplendiği köpeklere cinsel saldırıda bulunup öldüren doktora verilen cezada indirim

İstinaf mahkemesi sahiplendiği köpeklere cinsel istismarda bulunup öldüren sanık doktor Muhammet Mustafa Duman’a verilen 9 yıl 9 ay hapis cezasını 4 yıl 4 aya düşürdü.

Sahiplendiği köpeklere cinsel saldırıda bulunup öldüren doktora verilen cezada indirim

Fotoğraf: DHA

13.02.2026 11:38 / Güncelleme: 11:53

İddia: Erdoğan, Fidan konusunda net; Şimşek'i görevden almak istiyor

Ankara kulislerinde, Erdoğan'ın Hakan Fidan konusunda çok net olduğu ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i görevden almak istediği iddia edildi.

İddia: Erdoğan, Fidan konusunda net; Şimşek'i görevden almak istiyor

Fotoğraf: Mustafa Hatipoğlu/AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!