10.02.2026 15:34 / Güncelleme: 15:39

Tüm Emekli Sen: Migros Depo işçilerinin yanındayız

Tüm Emeklilerin Sendikası Foça Şubesi, yaptıkları açıklama ile kölelik koşullarına ve işten atmalara karşı direnen Migros işçilerinin yanında olduğunu belirtti.

Tüm Emekli Sen: Migros Depo işçilerinin yanındayız

İzmir – Tüm Emeklilerin Sendikası Foça Şubesi üyeleri, Foça Migros önünde yaptıkları eylemle Migros depo işçilerinin taleplerinin karşılanmasını istedi. Emekliler adına açıklama yapan Ramis Sağlam, direnen işçilerin yanında olduklarını söyledi. Migros işçilerinin hakları verilinceye kadar Migros’tan alışveriş yapmayacaklarını belirten Sağlam, “Türkiye’nin dört bir yanında düşük ücretlere ve ağır iş şartlarına karşı direnen Migros depo işçilerinin yanındayız. Direnen işçiler kazanacak, dayanışma kazanacak” dedi.

Migros işçilerinin hakları verilinceye kadar Migros’u boykot ettiklerini ifade eden Sağlam, “Tuncay Özilhan işçilerin haklarını tanıyana kadar boykota devam edeceğiz. İşçi sendikalarını dayanışmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

(Evrensel)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
10.02.2026 10:10

Başkanlık kulisleri: Messi Barcelona yönetimine mi hazırlanıyor?

Lionel Messi için gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı. Inter Miami kariyerinin ardından Messi’nin rotasında yeniden Barcelona olduğu öne sürüldü.

Başkanlık kulisleri: Messi Barcelona yönetimine mi hazırlanıyor?

Fotoğraf: Hossein Zohrevand/Wikimedia Commons CC BY 4.0

10.02.2026 16:29

Kadınlardan 6 Şubat anmasındaki polis şiddetine suç duyurusu

Ankara’da 6 Şubat eyleminde polis şiddetine uğrayan kadınlar suç duyurusunda bulundu. Ankara Kadın Platformu, “Bizi susturmak o kadar kolay değil” dedi.

Kadınlardan 6 Şubat anmasındaki polis şiddetine suç duyurusu

Fotoğraf: MA

10.02.2026 12:38

Eğitim Sen: 'Mesleğimiz, itibarımız, öğrencilerimiz ve geleceğimiz için mücadeleyi büyütüyoruz'

Başlıklı yeni dönem mücadele programını açıklayan Eğitim Sen, eğitimin kamusal, laik ve bilimsel niteliğinin savunulması için örgütlü mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Eğitim Sen: “Mesleğimiz, itibarımız, öğrencilerimiz ve geleceğimiz için mücadeleyi büyütüyoruz”

Fotoğraf: Evrensel 

10.02.2026 15:45

Trump’tan Kanada’ya köprü şartı: 'En az yarısı bizim olmalı'

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada tarafından inşa edilen Gordie Howe Uluslararası Köprüsü’nün mülkiyetinin en az yarısının ABD’ye verilmesini istedi. Trump, bu talep karşılanmadığı takdirde köprünün açılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Trump’tan Kanada’ya köprü şartı: 'En az yarısı bizim olmalı'

Fotoğraf: DHA

10.02.2026 12:19

Sanayi üretimi 10 ay sonra ilk kez geriledi

TÜİK verilerine göre sanayi üretim endeksi, aralık 2025'te aylık yüzde 1,2 artarken yıllık yüzde 2,1 azaldı. Böylece yıllık bazda 2024 ekim'den bu yana ilk kez düşüş kaydedildi. Endeks, kasımda aylık bazda yüzde 2,5 artmıştı.

Sanayi üretimi 10 ay sonra ilk kez geriledi

Fotoğraf: Ümit Yıldırım/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!