Adliyede ‘rüşvet ve irtikap’ soruşturması: 7 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis istemi
Iğdır Adliyesi'nde 'rüşvet, irtikap ve zimmet' suçlarına yönelik soruşturma kapsamında, 7 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Fotoğraf: DHA
Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen adliyede ‘rüşvet ve irtikap’ soruşturmasında iddianame hazırlandı. Iğdır Adliyesi'nde görevli 2 yazı işleri müdürü ile 2 avukatın da aralarında bulunduğu toplam 7 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istendi.
2025 yılı Mayıs ayında adliyede ‘rüşvet, irtikap ve zimmet’ suçlarına yönelik yapılan soruşturma kapsamında; ‘aranması çıkan şüphelilerle irtibat kurdukları, adli dosyaları işlemsiz bırakarak zaman aşımı uygulatmaya çalıştıkları, infaz dosyaları üzerinde oynama yaparak haksız menfaat temin ettikleri’ tespit edilen, mahkeme kalemlerinde yazı işleri müdürü olarak görev yapan T.Ç. ve Ü.Y. isimli kişiler, 28 Mayıs 2025'te tutuklandı.
Soruşturma çerçevesinde; avukat G.A. ve R.Ş. gözaltına alındı. Adliyeye çıkarılan G.A. ile R.Ş. hakkında ev hapsi kararı verildi.
İddianame hazırlandı
Iğdır Adliyesi'nde görevli 2 yazı işleri müdürü ile 2 avukatın da aralarında bulunduğu toplam 7 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede; 7 kişi hakkında 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve üye olma, rüşvet, irtikap ve görevi kötüye kullanma' suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istendi.
(DHA)
Evrensel'i Takip Et