Gazeteci Sedef Kabaş hakkında 5 yıla kadar hapis talebi
Gazeteci Sedef Kabaş hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle hazırlanan iddianamede, “suç işlemeye alenen tahrik” suçlamasıyla 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Fotoğraf: sedefkabas.com
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘suç işlemeye alenen tahrik’ suçlamalarıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Sedef Kabaş hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Kabaş hakkında, ‘suç işlemeye alenen tahrik’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis talep edildi.
Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından düzenlenen iddianamede; dosya kapsamındaki araştırma raporu, şüpheli savunması ve şüpheliye ait sosyal medya hesabındaki paylaşımlara ilişkin görüntüler birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin 9 Eylül 2025 tarihinde kendisine ait sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımlarla alenen suç işlemeye tahrikte bulunduğu ve bu suretle üzerine atılı suçu işlediği belirtildi.
Kabaş’ın ‘suç işlemeye alenen tahrik’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. İddianamenin gönderildiği Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi halinde Sedef Kabaş’ın yargılanmasına başlanacak.
(DHA)
Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et