08.02.2026 14:30 / Güncelleme: 15:22

CHP'li üç ilçe belediye başkanından istifa iddialarına yalanlama

Gölbaşı, Kalecik ve Beypazarı belediye başkanları, CHP’den istifa edecekleri yönündeki iddiaları yalanladı. Üç başkan da Mansur Yavaş ile yol arkadaşlıklarının sürdüğünü vurguladı.

CHP'li üç ilçe belediye başkanından istifa iddialarına yalanlama

Fotoğraf: ANKA

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç ve Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, CHP'den istifa edeceklerine ilişkin iddiaları yalanladı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile aynı hedef doğrultusunda yol yürümekten büyük onur duyduğunu belirtti. Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç ve Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap da CHP çatısı altında hizmet etmeye devam edeceklerini açıkladı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, CHP'den istifa edeceklerine ilişkin iddialarla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Odabaşı, sosyal medya hesabından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte çekildiği fotoğrafı şu notla paylaştı: "Ankara Büyükşehir Belediyemiz ile el ele vererek Gölbaşılı hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Mansur Başkanımıza verdikleri kıymetli destekler için şükranlarımı sunuyor, kendisiyle aynı hedef doğrultusunda yol yürümekten büyük onur duyuyorum."

'Bu yolda farklı bir yön arayışı söz konusu değildir'

Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç da açıklamasında, şunları kaydetti:

"Son günlerde sosyal medyada dolaşıma sokulan asılsız iddiaları üzülerek takip ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ile yol arkadaşlığımız dünün değil, yılların birikimidir. Aynı davaya inanmış, aynı yolda omuz omuza yürümüş insanlarız. Kendisi benim için sadece bir belediye başkanı değil; ağabeyimdir. Bu yolda ayrılık, kopuş ya da farklı bir yön arayışı söz konusu değildir. Yolumuz da niyetimiz de nettir. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden; Kalecik'te ve Ankara'da hemşehrilerimize hizmet etmeye kararlılıkla devam edeceğiz."

'Mansur Yavaş ile yolumuz birdir'

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, sosyal medya hesabından, "Son günlerde, sosyal medyada bazı hesaplar aracılığıyla yapılan spekülatif paylaşımlar hakkında" diyerek, şu açıklamayı paylaştı:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ile yolumuz birdir. Bizim ağabeyimiz, hemşehrimizdir; ayrı düşmemiz söz konusu olamaz. CHP çatısı altında, hiçbir Beypazarlı hemşehrimizi ayırt etmeden hizmet etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 
(ANKA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
07.02.2026 19:57

Manisa’da sağanak etkili oldu: Alaşehir'de kara yolu çöktü

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası Göbekli Deresi taştı, kara yolu çöktü ve ulaşım kapandı. Sel nedeniyle üç evde kısmi hasar oluşurken, ekipler alternatif yollar açarak çalışmalara başladı.

Manisa’da sağanak etkili oldu: Alaşehir'de kara yolu çöktü

Fotoğraf: DHA

08.02.2026 11:16

Traktör kazası can aldı, köy ıssız kaldı

Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Ustalar Köyü'nün Muhtarı Turgay Demir, traktör kazası sonucu hayatını kaybetti. Köyde tek başına hayatını sürdürme imkanı kalmayan muhtarın eşi de köyden göç etme hazırlığı yapıyor.

Traktör kazası can aldı, köy ıssız kaldı

Fotoğraf: ANKA

08.02.2026 15:30

Silahlanmada Alman-Fransız rekabeti

Temmuz 2017’de Almanya ve Fransa tarafından başlatılan ‘ortak savaş uçağı’ üretme projesi, ülkeler arası rekabetten ötürü dağılmakla, “Avrupa’nın motoru” iki ülke arasındaki kıyasıya rekabet, adeta bir yol ayrımına gelmiş durumda.

Silahlanmada Alman-Fransız rekabeti

Friedrich Merz (solda), Emmanuel Macron (sağda) (Fotoğraflar: AA)

08.02.2026 13:23

Tayland sandık başında: Reformcular ve muhafazakarlar iktidar için yarışıyor

Tayland'da, ilerici reformcular ile ordu destekli muhafazakârların genel seçimde oy verme işlemi başladı. Ülke, son üç yılda üç başbakan değişmesinin ardından yeniden sandık başına gidiyor.

Tayland sandık başında: Reformcular ve muhafazakarlar iktidar için yarışıyor

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!