06.02.2026 05:20 / Güncelleme: 07:38

Pazarcık Kaymakamlığının anmasında slogan yasağı: 'Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok' denildi, polis uyardı

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen anma yürüyüşünde “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok" sloganına atıfta bulunan bir grup, polis tarafından uyarılarak slogan atmamaları istendi.

Pazarcık Kaymakamlığının anmasında slogan yasağı: 'Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok' denildi, polis uyardı

Fotoğraf: ANKA

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen anma yürüyüşünde “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganına atan bir grup, polis tarafından uyarıldı; slogan atmamaları istendi.

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023'te saat 04.17'de meydana gelen 7,7 ve yaklaşık 9 saat sonra 13.24'te Elbistan ilçesinde ise meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üçüncü yıl dönümünde Türkiye’nin birçok bölgesinde anma etkinlikleri sürüyor.

Depremin merkez üssü Pazarcık ilçesinde kaymakamlık tarafından anma programı düzenlendi. Kaymakamlık binası bahçesinde yapılan anma programı depremde yaşamını yitirenler için dua okunup, saygı duruşunda bulunuldu.

CHP Milletvekilleri Ali Öztunç, Mehmet Tahtasız, Deniz Yavuz Yılmaz’ın da katıldığı anma programı ilçe merkezinden saat kulesine yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşteki bir grubun, “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok" sloganları atması üzerine polisler, grubun yanına gelerek slogan atmamalarını söyledi.

Yürüyüşe katılan depremzede bir kadın ise fenalık geçirdi.

Yürüyüş, saat kulesine karanfil bırakılmasının ardından son buldu.

(ANKA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
06.02.2026 06:18

Meteoroloji'den 20 ile sarı kodlu uyarı: Doğuda kar yağışı, Ege ve Akdeniz'de kuvvetli sağanak bekleniyor

Yağışların Ege kıyıları ve Antalya çevresinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yurdun güney kesimlerinde ise toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklığı da yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji'den 20 ile sarı kodlu uyarı: Doğuda kar yağışı, Ege ve Akdeniz'de kuvvetli sağanak bekleniyor

Fotoğraf: Berkan Çetin/AA

05.02.2026 19:38

Dikmen'de 6 Şubat yürüyüşü: Hesap soruyoruz

Dikmen Demokrasi Platformu'nun yaptığı 6 Şubat eyleminde güvenli ve adil kentler kurulmadan, depremzedeler insanca yaşam koşullarına kavuşmadan acı sönmeyeceği belirtilerek; “6 Şubat'ı sadece anmıyoruz, hesap soruyoruz" denildi.

Dikmen'de 6 Şubat yürüyüşü: Hesap soruyoruz

Fotoğraf: Evrensel

05.02.2026 17:49

Saray'dan 'umut hakkı' açıklaması: Kapsama Öcalan da giriyor

MHP'li Feti Yıldız'ın “Umut hakkı” açıklamasına destek veren Saray'ın başdanışmanı Mehmet Uçum, "Bu hükümlülerin kapsamına Öcalan da girmektedir" dedi.

Saray'dan 'umut hakkı' açıklaması: Kapsama Öcalan da giriyor

Kolaj: Evrensel

05.02.2026 17:48

Amedspor: Karar ne olursa olsun, mücadeleye devam edeceğiz

Amedspor ve oyuncusu Çekdar Orhan’a dair kararın çıkmasını beklediklerini söyleyen Amedspor Kulübü Başkanı Nahit Eren, karar ne olursa olsun başarı için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Amedspor: Karar ne olursa olsun, mücadeleye devam edeceğiz

Fotoğraf: Amedspor

05.02.2026 17:22

Sivas'ta heyelan alarmı: 54 haneli mahallede tahliye gündemde

Sivas’ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kayaören köyünde meydana gelen heyelanın ardından AFAD ekipleri bölgede inceleme başlattı. Risk analizlerinin tamamlanmasının ardından tehlike altındaki Cevizli Mahallesi için tahliye kararı gündeme gelebilir.

Sivas'ta heyelan alarmı: 54 haneli mahallede tahliye gündemde

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!