05.02.2026 00:25 / Güncelleme: 05:08

CHP’li Cavit Arı’dan TÜİK tepkisi: Emekli ve memura enflasyon eliyle aldatmaca

CHP Milletvekili Cavit Arı, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, düşük oranlarla emekli ve memur maaş artışlarının bilinçli biçimde baskılandığını söyledi.

CHP’li Cavit Arı’dan TÜİK tepkisi: Emekli ve memura enflasyon eliyle aldatmaca

Fotoğraf: Cavit Arı

Hasan Can Bilici
[email protected]


CHP Antalya Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cavit Arı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine tepki gösterdi. Arı, açıklanan rakamların emekli ve memurların yaşadığı hayat pahalılığıyla örtüşmediğini belirterek, maaş artışlarının “TÜİK eliyle gasbedildiğini” söyledi.

Yazılı açıklama yapan Arı, temmuz–aralık dönemine ilişkin enflasyon verilerinin memur ve emekli maaş zamlarının temelini oluşturduğunu hatırlatarak, bu verilerin özellikle yılın son aylarında bilinçli biçimde düşük açıklandığını savundu.

“Gerçek enflasyon gizleniyor”

Arı, temmuzdan aralığa kadar açıklanan aylık enflasyon oranlarını hatırlatarak, bu veriler üzerinden memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışlarının belirlendiğini ifade etti. Açıklanan oranların halkın yaşadığı gerçek enflasyonun çok altında kaldığını söyleyen Arı, bunun alım gücünde ciddi bir erimeye yol açtığını vurguladı.

Kasım ve aralık aylarında açıklanan yüzde 0,87 ve yüzde 0,89’luk enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Arı, “Bu ülkede yaşayan herkes biliyor ki bu aylarda enflasyonun bu seviyelerde olması mümkün değildir. Enflasyon yıl sonunda bir anda düşürülüyor, ocak ayında ise daha gerçekçi oranlar açıklanıyor. Bu tablo tesadüf değildir” dedi.

“Maaş artışları bilinçli biçimde bastırılıyor”

Arı, özellikle yılın son iki ayında düşük açıklanan enflasyon oranlarının, emekli ve memurların maaş artışlarını sınırlamak için kullanıldığını belirterek, “Bu sadece teknik bir hesaplama hatası değil, milyonlarca insanın hakkının gasp edilmesidir. Devlet, kendi emekçisini yoksulluğa mahkûm ediyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda iktidara ve TÜİK yönetimine seslenen Arı, “Bu adaletsizliğin siyasi ve hukuki sorumluları bir gün mutlaka hesap verecek. Biz, emeklinin ve memurun hakkını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
04.02.2026 22:26

Mauro Icardi 73. golünü attı: Galatasaray tarihinin en golcü yabancı futbolcusu oldu

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, İstanbulspor'a karşı 5. dakikada fileleri havalandırarak sarı-kırmızılı kulüpteki 73. golüne ulaştı. Icardi, kulübün tarihindeki en golcü yabancı futbolcusu oldu.

Mauro Icardi 73. golünü attı: Galatasaray tarihinin en golcü yabancı futbolcusu oldu

Fotoğraf: AA

04.02.2026 13:58

Dikkat çeken iddia: Epstein Türkiye’ye 9 kez geldi, 200 milyon dolar transfer etti

İYİP Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Jeffrey Epstein’in Türkiye’ye 9 kez geldiğini ve yaklaşık 200 milyon dolarlık para transferi yaptığını iddia etti.

Dikkat çeken iddia: Epstein Türkiye’ye 9 kez geldi, 200 milyon dolar transfer etti

Jeffrey Epstein | Fotoğraf: Wikipedia Commons

04.02.2026 17:08

Özge Yetimoğulları'nın şüpheli ölümü: Sanık evli olduğu A.Y. beraat etti

Evinin dördüncü katından düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden Özge Yetimoğulları'nın ölümüne ilişkin davanın karar duruşması bugün görüldü. Şüpheli A.Y. beraat etti.

Özge Yetimoğulları'nın şüpheli ölümü: Sanık evli olduğu A.Y. beraat etti

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

04.02.2026 19:00

Aydın’da Kolay Gelsin kuryeleri iş bıraktı: 'Esnaf kurye adı altında sömürülmeyi kabul etmiyoruz'

Türkiye genelinde 11 ilde eylem yapan Kolay Gelsin kuryeleri, Aydın Efeler’de depo önünde dağıtıma çıkmadı. Esnaf kurye statüsündeki işçiler, ağır koşullar ve geçinemedikleri ücretlere karşı iş bıraktı.

Aydın’da Kolay Gelsin kuryeleri iş bıraktı: “Esnaf kurye adı altında sömürülmeyi kabul etmiyoruz”

Fotoğraf: Evrensel 

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
04.02.2026 15:07

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetlerinin Abu Dabi'deki müzakerelerinin yeni turu başladı

ABD, Rusya ve Ukrayna arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki üçlü müzakerelerin yeni tur görüşmesi başladı.

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetlerinin Abu Dabi'deki müzakerelerinin yeni turu başladı

Fotoğraf: AI

05.02.2026 02:15

CHP'li Yavuzyılmaz: Yenidoğanlarla ilgili Sayıştay raporu örtbas edildi

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, yenidoğan bebeklere yönelik suistimallerle ilgili hazırlanan Sayıştay Raporu'nun AKP tarafından örtbas edildiğini iddia ederek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve çağırdı.

CHP'li Yavuzyılmaz: Yenidoğanlarla ilgili Sayıştay raporu örtbas edildi

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!