Dilek İmamoğlu’ndan kardeşinin gözaltına alınmasına ilk açıklama: 'Aileler üzerinden yürütülen kirli senaryolara son verin'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü “ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması” kapsamında, Dilek Kaya İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması” kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu’nun erkek kardeşi Ali Kaya gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, soruşturma çerçevesinde verilen gözaltı kararı doğrultusunda Ali Kaya, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Kaya’nın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda şüpheli Ali Kaya'nın da olduğu 19 zanlı gözaltına alındı.
"Ailemin üzerinden elinizi çekin"
Kardeşinin gözaltına alınmasınınn ardından Dilek Kaya İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi. "Ailemin üzerinden elinizi çekin!" diyen İmamoğlu, "Önce sevgili eşim Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşları hedef alındı. Ardından ailelerimiz… Büyük bir sabır ve sorumlulukla, yaşananların 'aileler üzerinden' yürütülen bir hedef gösterme kampanyasına dönüşmemesi için mücadele ediyoruz. Buna rağmen ailemiz ısrarla bu sürecin içine çekiliyor. Kayınpederim, çocuklarım ve abimden sonra şimdi de diğer abim…" dedi.
İtibar zedelemek, kamuoyunda algı yaratmak ve siyasi hesaplar için her türlü karalama yöntemine başvurulduğunu ifade eden İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı, bir hukuk devletinin vazgeçilmez ve dokunulamaz temel ilkeleridir. Bu haklar, siyasi saiklerle keyfi biçimde aşındırılamaz. Ailelerin, baskı kurmak için hedef alındığı hiçbir süreç meşru değildir. Hukuk; dedikodularla, yönlendirmelerle değil; yalnızca somut delillerle, adil ve şeffaf biçimde işletilmelidir. Bu çağrı yalnızca benim ailem için değildir. Bu, hukuka, adalete ve demokrasinin asgari güvencelerine ihtiyaç duyan herkes içindir. Artık yeter! Aileler üzerinden yürütülen kirli senaryolara son verin! Hukuku siyasetin aracı haline getirmekten vazgeçin! Adil, temiz ve hukuka uygun süreçler derhal işletilsin!"
Savcılıktan açıklama
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülmekte olan 2026/22490 sayılı soruşturma kapsamında;
Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak, Uyuşturucu Kullanılmasını Kolaylaştırmak, Bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, bunun yolunu kolaylaştırmak ya da fuhuş için aracılık etmek veya yer temin etmek suçlarından 27 şüpheli şahıs hakkında talimatımız gereği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından arama, el koyma ve gözaltı faaliyeti icra edilmiştir. Bu kapsamda 19 şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup firar şüpheli şahıslara yönelik yakalama işlemleri devam etmektedir.
Soruşturma titizlikle devam etmektedir."
(Politika Servisi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et