Evin kapısı 20 gündür susmuyor: Asılsız ihbarla evine sipariş yağdı
Bursa’da yaşayan Ersan Yalçuva’nın evine 20 günde yaklaşık 400 asılsız sipariş ve ihbar yapıldı. Polis, ambulans ve eskortların gönderildiği olayla ilgili Yalçuva savcılığa başvurdu.
Fotoğraf: DHA
Bursa’da yaşayan Ersan Yalçuva’nın evine son 20 günde asılsız ihbar ve siparişlerle yaklaşık 400 yemek siparişi gönderilirken, polis, ambulans ve eskort çağrıları yapıldı.
Nilüfer ilçesinde kas hastası 9 yaşındaki kızı ve oğluyla yaşayan Yalçuva, günde ortalama 20 kez kapısının çalındığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yalçuva, farklı numaralardan küfür ve tehdit içerikli mesajlar aldığını, “Hayatın boyunca seninle uğraşacağız” denilerek hedef alındığını söyledi.
Kapısını bazen bir kurye bazen bir polis, kimi zaman sağlık personelinin çaldığını söyleyen Yalçuva, "20 günde adresime 400 sipariş geldi. Sivil polisler, asılsız ihbarla geldi. Olay 20 gün önce başladı. Beni Fas numarasıyla aramaya başladılar. Beni sürekli farklı numaralardan aramaya devam ettiler. Annemden engelli kızıma kadar ağır küfürler etmeye başladılar. 'Hayatın boyunca seninle uğraşacağız' dediler. Bomba ihbarı, silah kaçakçılığı ihbarı da verdiler" dedi.
Asılsız bomba ve silah ihbarları yapıldığını aktaran Yalçuva, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekiplerinin de kızıyla ilgili uydurma şikâyet üzerine eve geldiğini anlattı. Sürekli gelen ihbarların özellikle hasta kızını olumsuz etkilediğini vurgulayan Yalçuva, “Sabah başlayan taciz gece 3’e kadar sürüyor, uyuyamıyoruz” dedi.
(DHA)
Evrensel'i Takip Et