05.11.2025 18:09

Erdoğan: Cumhur İttifakı surlarında gedik açtırmayacağız

Erdoğan, AKP grup toplantısında Irak-Suriye tezkeresine “hayır” oyu veren CHP'yi hedef aldı. Bahçeli'ye teşekkür eden Erdoğan, süreçle ilgili "Üstümüze düşeni yapıyoruz" demekle yetindi.

Erdoğan: Cumhur İttifakı surlarında gedik açtırmayacağız

Fotoğraf: ANKA

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, AKP grup toplantısındaki konuşmasında Cumhur İttifakında çatlak olduğu iddialarını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi reddetti, "15 Temmuz gecesi kurduğumuz Cumhur İttifakı'nın surlarında gedik açılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. Bahçeli'nin süreç komisyonunun İmralı'ya gitmesi ve AİHM'nin hak ihlali kararı verdiği Demirtaş'ın "tahliyesi hayırlı olur" açıklamalarına ise yanıt vermedi.

Erdoğan AKP grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kendi imzasıyla TBMM'ye sunulan Irak-Suriye tezkeresinin 3 yıl uzatılmasına dair konuşan Erdoğan, tezkereye hayır oyu veren CHP'yi hedef aldı, tezkerelerin "Türkiye'nin ve komşularının güvenliğine katkı yaptığını, hiçbir ülkenin egemenliğinde, yer altı ve yer üstü kaynaklarında gözleri olmadığını" savundu:

"CHP'nin saçma sapan argümanlarla, kendisinin bile inanmadığı bahaneler arkasına saklanarak tezkereye karşı karşı çıkıyor. Bunu anlamak ve kabul etmek mümkün değil. Sayın Özel, CHP'nin yanlışlarını düzeltme konusunda iyi bir sınav veremiyorsun. Yerli ve milli duruş sergilemeyi bilmiyor. Siyaset otobanında bu kadar sık şerit değiştirmek CHP'ye iyi gelmeyebilir. Böyle giderse endişem şudur, CHP ya hararet yapacak ya dingil kıracak ya da şansımanı dağıtacak." 

Bahçeli'ye teşekkür etti

Bahçeli'ye "Cumhur ittifakı" açıklaması için teşekkür etti, "Dünkü değerlendirmelerle başta FETÖ'cü alçaklar olmak üzere, müfsit zihniyetin oyunlarını deşifre eden Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum." dedi.

'Yeni bir kavşağa kavuştuk'

Bahçeli'nin "Komisyonun İmralı'ya gitmesi" ve "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi" hakkında yaptığı açıklamalara dair yorum yapmayan Erdoğan DEM Parti İmralı heyeti ile gerçekleştirdiği son görüşmeyi de "yapıcı" diyerek nitelendirdi:

"Tahriklere aldırmadan gizli açık girişimlere prim vermeden çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Devletin başı olarak şahsımızın dirayetli tutumu, sayın Bahçeli cesur ve ufuk açıcı katkıları, partimizin çalışmaları, devletimizin gayretleri ile Terörsüz Türkiye'ye emin adımlarla yürüyoruz. Son 2 haftada önemli gelişmeler yaşandı. Sayın Buldan ile sayın Sancar'ı Külliye'mizde kabul ederek yapıcı görüşme sağladık. Benzer kaygıları paylaştığımızı teyit ettik. Terörsüz Türkiye hedefinde yeni bir kavşağa kavuştuk. Herkesin elini taşın altına koyması, destek vermesi, en fazla katkıyı sunmaya odaklanması gerekiyor. Cumhur İttifakı olarak biz zaten üstümüze düşeni yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Komisyon da kuruluş misyonunu başarı ile yerine getiriyor. Farklı fikirlerin dile getirilmesini kıymetli görüyoruz. Komisyonun raporunu önemsiyorum. Cumhur İttifakı olarak tam bir dayanışma içerisinde hareket ederek önce 'Terörsüz Türkiye', ardından da 'Terörsüz Bölge' hedefimize ulaşacağız." 

'Tek adam rejimiymiş, yok diktatörmüş, hepsi safsata'

Konuşmasının devamında koalisyon dönemlerini eleştiren Erdoğan, "tek adam" rejimini savundu, "Biz iktidara geldiğimizde doğanlar bugün 23 yaşında. Gençler, sizlere sesleniyorum: "Girdiğimiz her seçimde millet iradesi sandığa tam olarak yansımış, millet tercihini her seçimde kendi hür iradesiyle AK Parti'den yana kullanmıştır. Hani diyorlar ya yok. Tek adam rejimiymiş. Yok diktatörmüş. Yok otoriterlikmiş. Bunların hepsi safsata... AKP’nin tek başına iktidara gelişi bir halk devrimidir. 23 yıldır 3 Kasım devrimine sadık kaldık" diye konuştu.

Erdoğan, "Hem şeytanı taşladık hem tavafımızı yaptık” sözleriyle iktidarları boyunca çeşitli saldırılara karşı direndikleri ve “darbe girişimi” olarak nitelendirdiği Gezi Direnişi’nin "Türk ekonomisine en büyük zararı verdiği" iddiasını da sürdürdü.

Erdoğan, emekçiden toplanan kaynakların sermayeye transferi ile dolu olan 2026 bütçesinin ise “siyasi istikrarın ve kurumsal sürekliliğin göstergesi” olduğunu öne sürdü. 

'Cumhur İttifakında surlarında gedik açtırmayacağız'

Erdoğan konuşmasının sonunda yeniden Cumhur İttifakındaki çatlak iddialarına döndü ve "15 Temmuz gecesi kurduğumuz Cumhur İttifakı'nın surlarında gedik açılmasına asla izin vermeyeceğiz. Aramızda çatırdama ve çatlak arayanları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz" dedi.

(Politika Servisi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.01.2026 22:37 / Güncelleme: 01.02.2026 15:57

Filistin’e Özgürlük Platformu: Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor

İzmir’de Filistin’e Özgürlük Platformu, Gazze’de yaşanan insani durum, Filistinli tutukluların durumu, yardım kısıtlamaları ve Türkiye-İsrail arasındaki enerji ve ticaret ilişkilerine ilişkin eleştirilerde bulundu.

Filistin’e Özgürlük Platformu: Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor

Fotoğraf: ANKA

01.02.2026 20:50

Eskişehir’de Filistin açıklaması: Halkların iradesine dayanmayan barış kalıcı değildir

Eskişehir Filistin ile Dayanışma Platformu, Gazze’de “barış” adı altında işgalin kalıcılaştırılmak istendiğini belirterek, halkların iradesine dayanmayan hiçbir barışın kalıcı olmayacağını vurguladı.

Eskişehir’de Filistin açıklaması: Halkların iradesine dayanmayan barış kalıcı değildir

Fotoğraf: Evrensel

01.02.2026 16:17

Özilhan’ın villası önünde gözaltına alınan Migros depo işçileri serbest bırakıldı

Migros depolarında çalışan ve taleplerini Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki villasının önünde dile getiren yaklaşık 100 işçi, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Özilhan’ın villası önünde gözaltına alınan Migros depo işçileri serbest bırakıldı

Fotoğraf: DGD-SEN

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
01.02.2026 15:27

Günaydın’dan Epstein belgeleri çağrısı: Türkiye bağlantıları için derhal soruşturma başlatılmalı

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, ABD Adalet Bakanlığı’nın yayımladığı Epstein belgelerinde Türkiye bağlantılarının bulunduğunu belirterek savcılara soruşturma başlatılması çağrısı yaptı.

Günaydın’dan Epstein belgeleri çağrısı: Türkiye bağlantıları için derhal soruşturma başlatılmalı

Gökhan Günaydın

01.02.2026 18:39 / Güncelleme: 20:45

Sunucu taşıma işlemleri nedeniyle web sitemizde teknik sorunlar yaşıyoruz

Sunucu taşıma işlemlerimiz nedeniyle web sitemizde geçici teknik aksaklıklar yaşanıyor. Bu aksaklıklar nedeniyle okurlarımızdan özür dileriz.

Sunucu taşıma işlemleri nedeniyle web sitemizde teknik sorunlar yaşıyoruz

evrensel.net

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!