23.10.2025 17:20

Çürümeye terk edilen 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi meclis gündeminde

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nin yeni binaya taşınmasının ardından terk edilmesini eleştiren CHP’li Uzun, “Milas halkının malı kaderine terk edilemez” dedi.

Çürümeye terk edilen 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi meclis gündeminde

Fotoğraf: DHA

Özer Akdemir
[email protected]


Muğla- 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nin yeni binaya taşınmasının ardından çürümeye terk edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, çürümeye bırakılan hastanenin “AKP’nin kamu hizmeti anlayışının simgesi” olduğunu vurguladı.

CHP’li Uzun, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nin durumuna ilişkin Sağlık Bakanı Dr. Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi; eski hastane binasının "kapıları kırılmış, cihazları sahipsiz kalmış, güvenliği ortadan kalkmış bir kamu binasına dönüştüğünü" belirtti.

İhmalin kamu vicdanına sığmayacağını belirten Uzun, "Milas'ın merkezinde yıllarca binlerce insanın şifa bulduğu bu hastanenin bugün metruk bir binaya dönüştürülmesi, AKP'nin kamu yatırımlarına bakışının en somut göstergesidir” dedi.

Yaklaşık 22 yıl boyunca milyonlarca hastaya hizmet veren 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nin, yeni binaya geçilmesinin ardından boş bırakıldığını hatırlatan Uzun, binada güvenlik zafiyeti, tahribat ve izinsiz girişler yaşandığını belirtti.

2023 yılında aynı hastane bahçesinde bir kadın cesedinin bulunmasını da hatırlatan Uzun, “binanın denetimsiz bırakılması kamu güvenliği açısından da büyük bir sorumsuzluktur" dedi.

"Bu bina halkın malıdır, kaderine terk edilemez"

Uzun, binanın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak şu çağrıyı yaptı:

"Gerekli bakım ve dayanıklılık testleri yapılarak bu yapı yeniden Milas halkına kazandırılmalıdır. Huzurevi, yaşlı bakım evi, öğrenci yurdu veya rehabilitasyon merkezi olarak kullanılabilir. Devlet, halkın malını korumak zorundadır. Bu bina çürümeye değil, halkın hizmetine bırakılmalıdır."

Uzun önergesinde, "Sağlık Bakanlığı bu binayı neden korumuyor? Kamu zararı oluştu mu? Halkın parasıyla yapılan bir hastanenin akıbeti neden gizleniyor?" diye sordu.

Uzun son olarak konunun takipçisi olacaklarını belirterek, “Milas'taki bu utanç tablosu ortadan kaldırılıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

05.02.2026 23:49

Şaşırtan performans: Arda Güler tüm takımı geride bıraktı

Real Madrid’de yapılan son fizik testlerinde Arda Güler, takım arkadaşlarını geride bıraktı. Güler, dayanıklılık ve koşu verileriyle hem antrenmanlarda hem maç istatistiklerinde öne çıktı.

Şaşırtan performans: Arda Güler tüm takımı geride bıraktı

Fotoğraf: AA

06.02.2026 07:50

Adana'da 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın enkaz alanında anma yapıldı

6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında, hayatını kaybedenler için Adana'da anma töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Zeydan Karalar da tahliye edilmesinin ardından anmaya katıldı.

Adana'da 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın enkaz alanında anma yapıldı

Fotoğraf: DHA

05.02.2026 22:36

Türkiye Kupası C Grubu müsabakası: Fenerbahçe, Erzurumspor'u ikinci yarıda attığı gollerle yendi

Türkiye Kupası C Grubu üçüncü maçında Erzurumspor FK'yı konuk eden Fenerbahçe, ilk yarı soyunma odasına mağlup gitmesine rağmen, ikinci yarı attığı gollerle galip geldi.

Türkiye Kupası C Grubu müsabakası: Fenerbahçe, Erzurumspor'u ikinci yarıda attığı gollerle yendi

Fotoğraf: AA

05.02.2026 17:31

AKP’li Elitaş’tan ‘umut hakkı’ açıklaması: AK Parti’nin görüşü rapora intikal edecektir

AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, MHP lideri Bahçeli’nin Öcalan ve “umut hakkı” açıklamalarına dair topu Meclis komisyonuna attı.

AKP’li Elitaş’tan ‘umut hakkı’ açıklaması: AK Parti’nin görüşü rapora intikal edecektir

Fotoğraf: DHA

06.02.2026 02:08

ABD-Rusya-Ukrayna üçlü müzakerelerinde son 5 aydaki ilk esir takası yapıldı

Dubai'deki ABD-Rusya-Ukrayna üçlü görüşmeler kapsamında tarafların 157'şer esir askerin takas edilmesi konusunda mutabakata vardığı ve bunun 5 ay sonra yapılan ilk takas olduğu duyuruldu.

ABD-Rusya-Ukrayna üçlü müzakerelerinde son 5 aydaki ilk esir takası yapıldı

Fotoğraf: AA

06.02.2026 09:20

Elon Musk’ın şirketi polis teşkilatı kuruyor

SpaceX’in Starship testlerinin yapıldığı Starbase yerleşimi, "güvenlik" gerekçesiyle "bağımsız bir polis teşkilatı kurmak için harekete geçti.

Elon Musk’ın şirketi polis teşkilatı kuruyor

Elon Musk | Fotoğraf: Steve Jurvetson/Flickr (CC BY 2.0)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!