21.10.2025 19:55

İYİP'ten ihraç edilen Ümit Dikbayır CHP'ye katıldı

İYİP'ten ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, CHP'ye katıldı. Dikbayır'ın rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı. 

İYİP'ten ihraç edilen Ümit Dikbayır CHP'ye katıldı

Ekran görüntüsü, '@UmitDikbayir' X hesabının videosundan alınmıştır.

İYİP'ten ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır CHP'ye katıldı. Dikbayır, CHP grup toplantısına CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker ile birlikte geldi. Dikbayır'ın rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı. 

Özel rozetini taktıktan sonra konuşan Dikbayır, "Onurlu davet için Genel Başkanımıza teşekkür ederim. Sıkıntılı dönemlerimde beni yalnız bırakmayan, mertçe yanımda duran Adnan Beker'e de teşekkür ederim. Benim burada olmamın sebebi klasik siyaset yapmak değil. Bir partiden geçişten öte Atatürk'ün bize üç emaneti var. Cumhuriyet, demokrasi, CHP..." dedi.

Dikbayır, AKP'den kendisine üç defa teklif geldiğini ancak bunları kabul etmediğini söylemişti.

Ne olmuştu?

İYİP’de, 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde İYİP Genel Başkanı Meral Akşener’in yakın kurmayları arasında yer alan Ümit Dikbayır’ın, Akşener ailesi ve özel kalem müdürü Esma Bekar’ın banka hesaplarını yasa dışı yollardan incelettiği iddiası ile tartışmalar başlamıştı. Dikbayır’ın ayrıca Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden şahsına, ailesine ve üçüncü kişilere ihale veya iş alınmasına aracılık ettiği, bir parti çalışanını taciz ettiği iddiaları da gündeme gelmişti. Bu iddiaların ardından İYİP Genel Başkanı Meral Akşener de, Dikbayır’ın kesin ihraç istemiyle disipline sevkini istemişti.

İddialarla ilgili tartışmalar sürerken Dikbayır gazeteci İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada “Bankaya başvurulsun. Hangi şubeden, hangi memur araştırdı, açığa çıksın. Böyle bir şerefsizlik olur mu? Suç bu. Genel başkan dedikodular ve kumpaslar içinde kaldı. Belediyelerle iş yaptığım yalan. Çıkarsınlar en ufak bir şey varsa. Milletvekilliğinden istifa ederim. Ben partinin kurucularındanım. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Dikbayır, daha sonra partisinin Meral Akşener'in hesaplarını incelettiği ve belediyelerle ticari ilişkisi olduğu iddialarına ilişkin partisine başvuruda bulunmuştu. İYİ Parti Disiplin Kurulu ve Meclis Grubu'na dilekçe veren Dikbayır, iddiaların araştırılmasını istemişti.

Dikbayır’ın ihraç talebini değerlendiren İYİP Disiplin Kurulu 5 Aralık 2023 tarhinde Dikbayır’ın partiden ihracına karar vermişti. Karar gerekçesinin ise taciz iddialarına dayandırılmadığı, Dikbayır’ın gazeteci İsmail Saymaz’a yaptığı “Bankaya başvurulsun. Hangi şubeden, hangi memur araştırdı, açığa çıksın. Böyle bir şerefsizlik olur mu? Suç bu” ifadeleri nedeniyle ihraç edildiği belirtilmişti.

 

 

(Politika Servisi)
31.01.2026 17:58

TDK’dan 'Günün Kelimesi': Yazım yanlışları ekrana taşınıyor

Türk Dil Kurumu, yazımında sıkça hata yapılan kelimeleri “Günün Kelimesi” uygulaması kapsamında şubat ayı boyunca dijital ekran ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşacak.

TDK’dan “Günün Kelimesi”: Yazım yanlışları ekrana taşınıyor
02.02.2026 09:32

Hollanda’da hükümet ‘savaş ve silahlanma’ programıyla kuruluyor

Ekim ayından bu yana hükümet kurmak için çalışan sağ partiler, ülke bütçesini savaşa ayırmakta anlaşarak azınlık hükümeti kurma yolunda uzlaştılar. Hükümet programına göre, vatandaştan savunma için yılda 3.4 milyar avro dolayında vergi kesilecek

Hollanda’da hükümet ‘savaş ve silahlanma’ programıyla kuruluyor

Fotoğraf: Pixabay

01.02.2026 16:17

Özilhan’ın villası önünde gözaltına alınan Migros depo işçileri serbest bırakıldı

Migros depolarında çalışan ve taleplerini Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki villasının önünde dile getiren yaklaşık 100 işçi, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Özilhan’ın villası önünde gözaltına alınan Migros depo işçileri serbest bırakıldı

Fotoğraf: DGD-SEN

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
02.02.2026 11:00

Malatya'da depremzedelere konteynerleri boşaltma tebligatı

Malatya İkizce Geçici Konaklama Merkezi’nde depremzedelere, konteynerleri 9 Şubat’a kadar boşaltmaları yönünde tebligat gönderildi. Kış şartları ve konut teslimlerindeki belirsizlik nedeniyle yurttaşlar tepkili; en az Hazirana kadar zaman istiyorlar.

Malatya'da depremzedelere konteynerleri boşaltma tebligatı

Fotoğraf: ANKA

02.02.2026 10:39

TİS süreci tıkandı, grev başladı: Özel İtalyan Lisesinde ders zili grev için çaldı

Özel İtalyan Lisesinde TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine emekçiler greve çıktı. Tez-Koop-İş Sendikası, ücret eşitsizliği giderilene kadar mücadelenin süreceğini açıkladı.

TİS süreci tıkandı, grev başladı: Özel İtalyan Lisesinde ders zili grev için çaldı

Fotoğraf: Tez-Koop-İş

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!