Pazar alışverişi zorlaştı: Arabayı doldurmak için 2-3 bin lira gidiyor
Aksaray'da semt pazarında alışveriş yapan bir yurttaş "Eğer pazar arabamı doldurmak istersem 2-3 bin lira olur" dedi.
Fotoğraf: ANKA
Aksaray’da semt pazarına alışverişe giden yurttaşlar pahalılıktan yakındı. Gülistan Yüksel adlı yurttaş "Eğer pazar arabamı doldurmak istersem 2-3 bin lira olur. Zorlanıyoruz" dedi.
Aksaray’da salı günleri kurulan semt pazarında yurttaşlar, tezgahlardaki ürün fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yurttaşlar, özellikle sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artışın bütçelerini zorladığını belirtti. Bir yurttaş "On tane çocuğum var evde. Onu al, bunu al, ‘Babaanne meyve al gel’ dediler bana. Vallahi meyve alamadım, inan 2-3 bin lira para harcadım" dedi.
“Pazar arabamı doldurmak istersem 2-3 bin lira oluyor”
Pazarda alışveriş yapan Güler Koçak, “Bir sürü para gitti pazarda. Sebze, üzüm, domates, patlıcan aldım. Bu aldıklarımla bin 500 lira gitti” diye konuştu.
Gülistan Yüksel adlı vatandaş ise “Karnabahar, acur, fazla bir şey almadık, salatalık aldık. Bu aldıklarıma bin 300-bin 500 lira verdim. İstediklerimi alamadım, meyve alamadım. Şu anda bayağı bir pahalı. Daha almayacağım. Eğer pazar arabamı doldurmak istersem 2- 3 bin lira olur. Zorlanıyoruz” dedi.
Nuri Eriş ise pazar fiyatlarına ilişkin, “Parayı saymıyorum ben, cebimden harcıyorum. Evin ihtiyacı, mecbur alacağım. Varsa alıyoruz, yoksa az alacağız. Başka çaresi yok. Şükür istediğim her şeyi aldım. Patates, soğan, patlıcan, karnabahar, turp, brokoli aldım. Pazar arabamız yok ama ellerimiz dolu. 3 eve alıyoruz, herhalde 2 bin lira filan harcadık" diye konuştu.
{{572267}}
(ANKA)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et