11 Mayıs 2013 10:29

Nazife Ana'nın avukatı Cumhurbaşkanı'na başvurdu

Ayağına elektronik kelepçe takılan 77 yaşındaki Nazife Babayiğit'in avukatı Halit Sinan Alınak, Babayiğit'in cezasının affedilmesi için Cumhurbaşkanı Gül'e dilekçe ile başvurdu.PKK'ye katılan oğluna kazak ve vesikalık fotoğraf gönderdiği için Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi'nce örgüte yardım etmek i

Nazife Ana'nın avukatı Cumhurbaşkanı'na başvurdu
Paylaş

PKK'ye katılan oğluna kazak ve vesikalık fotoğraf gönderdiği için Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi'nce örgüte yardım etmek iddiasıyla ceza verilen ve cezası Yargıtay tarafından onaylandıktan sonra ayağına elektronik kelepçe takılan Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ikamet eden 77 yaşındaki Nazife Babayiğit'in avukatı Halit Sinan Alınak tarafından cezanın affedilmesi talebiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e dilekçe verildi.

Alınak, dilekçesinde, "Kararın mantığını doğru kabul edecek olursak, çocukları örgüt üyeliği iddiasıyla cezaevinde olan tüm anne ve babaların suçlanmaları gerekir! Çünkü her anne ve baba cezaevindeki çocuklarına doğal olarak para, giysi, mektup ve fotoğraf gönderir. Olması gereken de budur. Kararın akla zarar mantığına göre o anne ve babaların tümünün örgüte yardım etmekten cezaevlerine atılmaları gerekiyor! Öyle ki çocuklarına avukat tutmaları bile örgüte yardım olarak değerlendirilecektir. Böyle bir hukuk garabeti dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Dahası çocuğu hangi suçu işlemiş olursa olsun bir anneye çocuğuna kazak örmesini yasaklamak ve cezalandırmak insani hiçbir nedenle açıklanamaz" ifadelerini kullandı. Alınak, 77 yaşında olan müvekkilinin ayağındaki kelepçenin en ufak kıpırtıda dahi alarm vermesi nedeniyle askerlerce kontrol edildiğini söyledi.

Müvekkili Babayiğit'in yaşının ilerlemiş olmasından kaynaklı hastalıklarla da boğuştuğunu kaydeden Alınak, hukuki ve insani olmayan bu cezanın affedilmesini talep etti. Alınak, dilekçesinin sonunda şu ifadelere yer verdi: "Sonuç olarak bu ceza ne hukukidir, ne de insanidir. Yarattığı sonuçlar ise vicdanları yaralayıcıdır. Tüm bu nedenlerle müvekkilemin Cumhurbaşkanlığınızca Anayasanın 104. maddesine göre affedilmesini arz ederim." (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Şimdi çözüm zamanı!

SONRAKİ HABER

Mayın tarlası Dersim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa