5 Temmuz 2025 21:58

İmamoğlu'ndan belediyelere dönük operasyonlara tepki: "Demokrasiye darbe yapıyorsunuz"

Bugün sabah CHP'li belediyelere dönük operasyona ilişkin mesaj yayınlayan Ekrem İmamoğlu, "Demokrasiyi askıya aldınız, millet iradesini çiğniyorsunuz" dedi.

İmamoğlu'ndan belediyelere dönük operasyonlara tepki:

Fotoğraf: CHP

Tutuklu yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Tanıtım Ofisi hesabından bugün sabah gerçekleşen operasyona dair açıklama yayınladı. Demokrasinin açıkça askıya alındığını ifade eden İmamoğlu, "İstanbul'da başlattığınız hukuk dışı müdahaleyi şimdi Antalya, Adana ve Adıyaman’a taşıdınız. Seçilmiş belediye başkanlarımızı gözaltına alıyor, tutukluyorsunuz. İftiracıya dokunulmazlık tanırken, milletin helal oylarıyla seçilmiş isimleri hedef alıyorsunuz" dedi.

"Tüm halka yönelik gözdağıdır"

İktidarın seçimleri yok saydığını vurgulayan İmamoğlu, "Açıkça demokrasiye darbe yapıyor ve bu girişiminizi her geçen gün bir üst seviyeye taşıyorsunuz. Yaşananlar, sadece partimize, belediye başkanlarımıza değil, onlara oy veren milyonlara da bir gözdağıdır" ifadelerini kullandı. Türkiye’de yaşayan her bir yurttaşa yönelmiş açık bir tehdidin olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şunları kaydetti: "Ya ülkemiz bu badireleri atlatacak, hukukun üstün olduğu, demokratik, zengin bir ülke olacak. Ya da bir avuç muhterisin koltuk sevdası yüzünden yüz yıllık Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz onarılması güç yaralar alacak. Ama milletimiz büyüktür. Seçilmişleri değil, bu hukuksuzluğu planlayanları yargılayacak bir millet var bu ülkede! And olsun ki; bir kişinin değil bir milletin dediği olacak. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Tam da bu nedenle ilk gün söylediğimi tekrar ediyorum: Kendimizi önce Allah’a, sonra da bu aziz Millete emanet ediyoruz."

(Politika Servisi)
10 Temmuz 2025 12:20

Portekiz basınında Orkun Kökçü iddiası: Beşiktaş'la anlaşma tamam

Beşiktaş’ın yoğun uğraş verdiği Orkun Kökçü transferi ile ilgili anlaşmanın gerçekleştiği iddia edildi. Kökçü için Beşiktaş’ın 30 milyon avro ödeyeceği öne sürüldü.

Portekiz basınında Orkun Kökçü iddiası: Beşiktaş'la anlaşma tamam

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(A Bola)
10 Temmuz 2025 17:27

LGS sınav sonuçları yarın açıklanıyor

15 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları yarın açıklanacak. Tercihler 14-24 Temmuz arasında yapılacak.

LGS sınav sonuçları yarın açıklanıyor

Fotoğraf: Milli Eğitim Bakanlığı

10 Temmuz 2025 17:33

Trump, Ukrayna’ya silah sevkiyatını yeniden başlattı: Top mermileri, füzeler…

ABD Başkanı Trump, bir haftalık aranın ardından Ukrayna’ya silah sevkiyatını yeniden başlattı. Trump, Zelenskiy'e yeni bir Patriot sistemi de dahil olmak üzere daha fazla silah sözü verdi.

Trump, Ukrayna’ya silah sevkiyatını yeniden başlattı: Top mermileri, füzeler…

Fotoğraf: Beyaz Saray

İçerik yükleniyor...

(Dış Haberler)
10 Temmuz 2025 17:00

Bu hafta 6 film vizyona girecek

Sinema salonlarında bu hafta biri animasyon, biri yerli yapım olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. James Gunn imzalı yeni “Superman” filmi ise oyuncu kadrosu dikkat çekiyor.

Bu hafta 6 film vizyona girecek

Kolaj: Evrensel

İçerik yükleniyor...

(AA)
10 Temmuz 2025 18:26

Demirtaş ve Yüksekdağ için tahliye başvurusu yapılacak

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası Demirtaş, Yüksekdağ ve Kobani davası tutukluları için 11 Temmuz’da tahliye başvurusu yapılacak. Avukatlar ayrıca beraat talebiyle İstinaf’a da başvuracak.

Demirtaş ve Yüksekdağ için tahliye başvurusu yapılacak

Fotoğraf: HDP

İçerik yükleniyor...

(medyascope.tv)
10 Temmuz 2025 18:58

Danıştay mahalleliyi haklı buldu: Harmandalı çöp tesisi kapatılacak

İzmir’in Çiğli ilçesindeki Harmandalı çöp depolama tesisinin kapatılması için açılan davada Danıştay, mahalleliyi haklı buldu.

Danıştay mahalleliyi haklı buldu: Harmandalı çöp tesisi kapatılacak

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(AA)

Evrensel'i Takip Et