05.07.2025 23:10

Akdeniz Üniversitesinde öğrencilere 19 Mart soruşturması

Akdeniz Üniversitesinde Mart eylemlerine katılan öğrencilere KYK tarafından soruşturma açıldı. Öğrenciler, yurttan atılmakla tehdit edildiklerini belirtti.

Akdeniz Üniversitesinde öğrencilere 19 Mart  soruşturması

Görsel: Google Street View

Eylem Nazlıer
[email protected]


Antalya — Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı kız yurtlarında kalan öğrencilere, Mart eylemlerine katılmaları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Öğrenciler, disiplin cezası almakla ve yurtlardan atılmakla tehdit edildiklerini belirtti.

KYK yurtlarında kalan birçok öğrenciye ulaşan ifade tutanaklarında, eylemlere katılmanın ve slogan atmanın KYK yurtlarından atılmak için bir gerekçe olduğu öne sürülüyor. Öğrenciler ise anayasal haklarını kullandıkları demokratik protestolara katılmanın cezalandırılmaya çalışıldığını söylüyor. Evrensel'e konuşan bir öğrenci, "Açıkça barınma hakkımızla tehdit ediliyoruz. Zaten geçim sıkıntısı yüzünden KYK yurtlarına mecbur kalmış durumdayız. Şimdi demokratik hakkımızı kullandığımız için yurttan atılmak tehdidiyle karşı karşıyayız. Baskı mekanizmaları ile öğrencileri susturmaya çalışıyorlar" dedi.

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!