04.07.2025 02:19

GDZ Elektrik'ten yangına ilişkin açıklama: 'Elektrik hatlarından kaynaklandığına dair bulgu yok'

İzmir Valisinin Çeşme, Seferihisar, Ödemiş ve Foça'daki yangınların elektrik hatlarından kaynaklı olduğunu söylemesinin ardından GDZ Elektrik açıklama yaptı: "Bir bulgu yok"

GDZ Elektrik'ten yangına ilişkin açıklama: "Elektrik hatlarından kaynaklandığına dair bulgu yok"

Fotoğraf: ANKA

İzmir Valisi Süleyman Elban'ın Çeşme, Seferihisar, Ödemiş ve Foça'daki yangınların elektrik hatlarından kaynaklı olduğunu söylemesinin ardından GDZ Elektrik Dağıtım, "Sahada gerçekleştirilen ilk değerlendirmelere göre bölgemizdeki yangınların elektrik hatlarından çıktığına dair somut bir bulgu bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

GDZ Elektrik tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaz aylarında yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgar gibi faktörlerin yangın riskini artırdığına dikkat çekilerek, bu durumun son yıllarda küresel ölçekte artış gösteren hava koşullarındaki ciddi değişimin bir sonucu olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizde etkisi devam eden orman yangınları hepimizi derinden üzmüştür. Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor; acımızı paylaşan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kamuoyuna yansıyan bazı haberlerde, yangınların elektrik kaynaklı olduğuna dair iddialara yer verildiği görülmektedir. Öncelikle kesin bir şekilde ifade etmek isteriz ki, sahada gerçekleştirilen ilk değerlendirmelere göre bölgemizdeki yangınların elektrik hatlarından çıktığına ilişkin somut bulgu bulunmamaktadır.

Elektrik kaynaklı yangınlar, yalnızca yaz aylarında oluşabilecek olaylar değildir. Ancak yaz aylarında, sıcaklıkların çok arttığı, nem oranının düştüğü ve yüksek hızlı rüzgarların olduğu dönemlerde yangın riski her zamankinden fazladır. Bu durum, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi özellikle Akdeniz kuşağı ülkelerinde ve ülkemizde, bu dönemlerde gözlenen hava koşullarındaki ciddi değişimin bir sonucudur.

Bu sebeple, son bir haftada ülkemizde ve komşu ülkelerde havanın aşırı ısınması ve nem oranının aşırı düşmesi nedeniyle yüzlerce orman yangını çıkmıştır. Bölgenin elektrik dağıtım altyapı işletmecisi olarak, süreci yakından takip etmekte ve ilgili kurumlarla tam iş birliği içerisinde sahada çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yangınla cansiperane mücadele eden tüm ekiplere kolaylıklar diliyor, her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."

İzmir Valisi Süleyman Elban, Çeşme, Seferihisar, Ödemiş ve Foça'daki yangınların elektrik hatlarından kaynaklı olduğunu söylemişti.

(ANKA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.02.2026 00:16

Herkesin ötekisi: Roman Aleviler

Türkiye’de Roman Aleviler çoğunlukla ya yok sayıldı ya da kalıp yargıların gölgesinde temsil edildi. Ozan Doğan'ın İletişim Yayınları’ndan çıkan “Roman Aleviler” adlı kitabında bu görünmezliğe kapsamlı bir saha çalışmasıyla müdahale ediliyor.

Herkesin ötekisi: Roman Aleviler

Ozan Doğan'ın İletişim Yayınları'ndan çıkan Roman Aleviler kitabı

07.02.2026 14:33

İsias’ta yaşamını yitirenler anıldı: 'Adalet yerini bulsun'

Adıyaman’daki İsias Otel’in yıkılması sonucu yaşamını yitiren 32 turist rehberi, İstanbul’da düzenlenen programla anıldı. Yaşamını yitirenlerin yakınları ve enkazdan yaralı kurtulan rehberler, ihmallere dikkat çekerek ‘adalet’ talebini yineledi.

İsias’ta yaşamını yitirenler anıldı: “Adalet yerini bulsun”

Fotoğraf: ANKA

07.02.2026 17:10

Gökçeada Emek ve Demokrasi Platformu: Migros depo işçilerinin direnişi hepimize umut veriyor

Gökçeada Emek ve Demokrasi Platformu, Migros depo işçilerinin düşük ücret, güvencesizlik ve sendikasızlığa karşı yürüttüğü mücadelenin tüm emekçiler açısından ortak bir çıkış olduğunu söyledi.

Gökçeada Emek ve Demokrasi Platformu: Migros depo işçilerinin direnişi hepimize umut veriyor

Fotoğraf: Evrensel 

07.02.2026 17:03

Değerli konut vergisinde süre daralıyor: Son gün 20 Şubat

Konut rayiç bedellerindeki artış, binlerce evi değerli konut kapsamına soktu. Birden fazla yüksek değerli konutu olanların 20 Şubat'a kadar beyanname vermemesi ceza riskini doğuruyor.

Değerli konut vergisinde süre daralıyor: Son gün 20 Şubat

Fotoğraf: ANKA

İçerik yükleniyor...

(https://www.ntv.com.tr/)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!