09.06.2025 19:37

Yandaş Akit Yazarı İdris Günaydın'dan hükümete 'hayat pahalılığı' tepkisi

İktidar medyasından Akit'in Yazarı İdris Günaydın, "Kusura bakma ey hükümet, bu pahalılığın çeyrek sebebi de sensin. Bu şekilde devam ederse gelecek seçimi hiç umutlu görmüyorum" diye yazdı.

Yandaş Akit Yazarı İdris Günaydın'dan hükümete 'hayat pahalılığı' tepkisi

Fotoğraf: TCCB

İktidara en yakın gazetelerden Akit’in Köşe Yazarı İdris Günaydın, "Karpuzun kayanı" başlıklı yazısında hayat pahalılığına tepki gösterdi. Pazarda dilim karpuz almak zorunda kaldığını belirten Günaydın, “Kusura bakma ey hükümet, bu pahalılığın çeyrek sebebi de sensin. Bu şekilde devam ederse gelecek seçimi hiç umutlu görmüyorum” ifadelerini kullandı.

Akit’in Yazarı İdris Günaydın, bugünkü yazısında, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına değinerek hükümeti eleştirdi. Hayat pahalılığına karşı hükümetin sorumluluğuna dikkat çeken Günaydın “Ne yapalım? Battı balık yan gider demekten, dünya yıkıldı da altında sade ben mi kaldım demekten başka çare yok. Bu şekilde devam ederse gelecek seçimi hiç umutlu görmüyorum” ifadelerini kullandı.

"Sesimizi kime duyuracağız?"

Emeklilerin tepkisine hak verdiğini ifade eden Günaydın, "Emeklilerin sızlanmalarına hak veriyorum. Hele SGK emeklileri, bir de evleri kira ise durum feci” dedi. Günaydın, yakınlarından kendisine, “Başkalarına verilen paralar, maaşlar, harcırahlar, karşılama-uğurlama giderleri için Hazineden ne kadar para çıktığı söylenmezken emekliye verilen bayram harçlığı dile getiriliyor” siteminin geldiğini aktardı.

Milletvekillerine ulaşamadıklarından da yakınan Günaydın, “Reise en yakın olduğu söylenen birkaç ismin numarası var. Aylar önce bir mesaj yazdım, hâlâ okumadılar. Demek o telefonu kullanmıyorlar. Telefonlarını çaldırdım, bakmıyorlar. Sesimizi kime duyuracağız?” diye isyan etti.

Günaydın, “Sayın cumhurbaşkanımız; ‘Benim kaymakamım, valim gece uyumayacak icabında’ diyor. Diyor da kendine en yakın olduğu söylenenlere ulaşamıyoruz. İyi mi? Ne yapalım? Battı balık yan gider demekten, dünya yıkıldı da altında sade ben mi kaldım demekten başka çare yok. Bu şekilde devam ederse gelecek seçimi hiç umutlu görmüyorum” ifadelerini kullandı.

{{544355}}

(Ekonomi Servisi)
02.02.2026 11:03

Kar ve buzlanma etkili oldu: İki ilde eğitime bir gün ara verildi

Tekirdağ ve Kırklareli’nde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde yüz yüze ve taşımalı eğitime bir gün ara verildi, bazı kamu çalışanları idari izinli sayıldı.

Kar ve buzlanma etkili oldu: İki ilde eğitime bir gün ara verildi

Fotoğraf: AA

02.02.2026 15:57

Hatay'da iş kazası: Kepçe operatörü yaralandı; itfaiye personeli hastanede

Horu Yaylası’nda toprak kaymasını fark edip araçtan atlayan kepçe operatörü yaklaşık 200 metre uçuruma yuvarlandı. Kurtarma sırasında dört itfaiye personeli de yoğun efor nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Hatay'da iş kazası: Kepçe operatörü yaralandı; itfaiye personeli hastanede

Fotoğraf: DHA

02.02.2026 14:13

İtfaiye emekçisi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

İstanbul'da Sultangazi İtfaiye Grup Amirliği Alibeyköy İtfaiye İstasyonunda iş cinayeti yaşandı. İtfaiye Çavuşu Zikri Ulusoy, çalışırken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

İtfaiye emekçisi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Görsel: İSİG Meclisinin X hesabından alınmıştır

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
02.02.2026 20:40

İBB iddianamesinde 'iflas etti' deniyordu: Gülibrahimoğlu, AKP'li belediyeye arsa 'bağışlamış'

CHP’li Murat Emir, İBB iddianamesinde iflas ettiği iddia edilen Murat Gülibrahimoğlu’nun AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’ne büyük yatırım yaptığını açıkladı.

İBB iddianamesinde 'iflas etti' deniyordu: Gülibrahimoğlu, AKP'li belediyeye arsa 'bağışlamış'

Murat Emir'in sosyal medya hesabından alınmıştır

02.02.2026 14:51

Özlem Bayraktar Apartmanı davası: 'Kamu görevlileri de sorumludur'

Maraş'ta yıkılan Özlem Bayraktar Apartmanı davasının duruşmasında, müteahhit Kadir Atmaca, "Kamu görevlileri de sorumludur" dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Temmuz'a erteledi.

Özlem Bayraktar Apartmanı davası: 'Kamu görevlileri de sorumludur'

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!