13 Mayıs 2025 09:49

Bakan Mehmet Şimşek sıcak para için Londra yolcusu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra'da uluslararası sermaye temsilcileriyle bir araya gelecek. Şimşek'in bugün başlayacak Londra temasları 15 Mayıs'a kadar sürecek.

Bakan Mehmet Şimşek sıcak para için Londra yolcusu

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, İngiltere'nin başkenti Londra'da sermaye temsilcileriyle görüşecek. 15 Mayıs’a kadar sürecek temaslarda Bakan Şimşek, BNP Paribas'ın düzenlediği Türkiye Konferansına ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) toplantılarına katılacak.

AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgiye göre, Şimşek'in bugün başlayacak Londra görüşmeleri 15 Mayıs'a kadar sürecek. Konferansta, Türkiye ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin sunum gerçekleştirecek Şimşek, daha sonra birebir görüşmeler yaparak orta vadeli program (OVP), "mali disiplin" politikaları ve "yatırım fırsatları" hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

EBRD'nin yıllık toplantısına da katılacak olan Şimşek, Guvernörler Kurulu genel oturumunda başkan yardımcılığı pozisyonunu üstlenecek.

Şimşek'in Londra'da mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapması da öngörülüyor. (Ekonomi Servisi)

Evrensel'i Takip Et