03.04.2025 21:14

Boykot listesinde olan fabrikada boykot çağrısı yapan işçi işten atıldı!

Antep’te bulunan Ecoplast fabrikasında çalışan işçi Cüneyt Tişkaya boykot çağrısını paylaştığı için işten çıkarıldı.

Boykot listesinde olan fabrikada boykot çağrısı yapan işçi işten atıldı!

Fotoğraf:Google Street View

Mesut Baylav
[email protected]


Antep — Antep’te bulunan Eruslu Global’e ait Ecoplast fabrikasında çalışan Cüneyt Tişkaya isimli işçi boykot çağrısını WhatsApp durumunda paylaştığı için işten çıkarıldı. Eruslu’ya ait olan Sleepy markası da boykot listesinde yer alıyor. Eruslu firmasının sahipleri AKP ile yakınlığı ve AKP döneminde büyümesi ile biliniyor.

Ökkeş Eruslu uzun süre AKP Gaziantep İl Başkanlığı da yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve tutuklanması ile süren protestoların ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla çeşitli markalara boykot uygulanmaya başlandı. 2 Nisan’da da ülke genelinde bir günlük tüketim boykotu çağrısı yapıldı.

Dört yıl üç aydır Eruslu’da yemekhane bölümünde çalışan işçi Cüneyt Tişkaya da boykota çağrı yapan görseli Whatsapp durumundan paylaştı. İşçi paylaşımın ertesi günü kendisi normalde gece vardiyasında olmasına rağmen 3-11 vardiyasına çağrıldı. Ardından kendisi insan kaynaklarına çağrıldı. Kendisine geçmişte tutulan tutanaklar gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

“Boykotu desteklediğimi görünce işten çıkarıldım”

Cüneyt Tişkaya gazetemize şöyle konuştu: “Aylar önce hakkımda hiç kabahatim olmadan tutulan tutanak üzerinden o kadar zaman geçmesine rağmen şimdi önüme çıkarılıyor. Boykot paylaşımı yaptığımı fabrikadaki yöneticiler de görmüş Whatsappta. Boykotu desteklediğimi görünce işten çıkarıldım” dedi. İşçi Cüneyt Tişkaya, işten çıkarıldıktan sonra içeride çalışanlardan da kendisini arayanlar olduğunu ve işten çıkarılma meselesinin boykota çağrı yapmak olduğunu ifade ettiklerini söyledi.

“Üretimden ve tüketimden gelen gücümüzün farkına varmalıyız”

Tişkaya, tazminatını ve haklarını isteyince ise; “Hiçbir hakkını vermiyoruz, git hakkını dışarda ara” tepkisini aldığını söylüyor. Tişkaya, boykot çağrısının önemli olduğunu ifade ederek, “İşçiler üretimden gelen gücünün de tüketimden gelen gücünün de farkına varmalıdır. Genel grev genel direnişi daha fazla dile getirmemiz lazım” dedi. Tişkaya, dava açarak hakkını arayacak.

Eruslu’da işten çıkarma

Eruslu fabrikası 2023 yılında çalışma sistemini yedili sisteme geçirmek istemesi, maaşın bir kısmının ve mesailerin elden ödenmesi konularıyla gündeme gelmiş, işçilerin bu duruma karşı çıkması ve mücadelesi sonucu yedili sistemden vazgeçilmiş, elden para verme olayı ortadan kalkmıştı.

Bu süreçte EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da Eruslu işçilerinin sorunlarını ve mücadelesini meclise taşımıştı. Yaşananların ardından fabrikada bu meseleye öncülük ettiği düşünülen işçiler işten çıkarılmıştı.

2010 yılında da sendikalaşma mücadelesi veren işçiler Petrol-İş’te örgütlenmiş ancak patron öncü işçileri işten çıkarmış ve sendikalaşmayı engellemişti.

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.02.2026 06:46

Meteoroloji'den birçok ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, kar ve fırtına bekleniyor (02.02.2026)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminine göre; 23 ilde sağanak, sekiz ilde kar yağışı etkili olacak. Hava sıcaklıklarının Karadeniz'de 3 ila 5 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den birçok ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, kar ve fırtına bekleniyor (02.02.2026)

Fotoğraf: İdris Karaoğul/AA

03.02.2026 15:22

Sur’da altyapı krizi: Tarihi Peynirciler Pazarı’nda 11 gündür elektrik kesintisi

DEM Parti’li Cupolo, Sur ilçesindeki Tarihi Peynirciler Pazarı’nda elektrik arızasının 11 gündür giderilmemesine tepki gösterdi; çözülemeyen kesinti nedeniyle esnafın mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı.

Sur’da altyapı krizi: Tarihi Peynirciler Pazarı’nda 11 gündür elektrik kesintisi

Fotoğraf: diyarbakırolay

03.02.2026 14:30

Bakırhan’dan Bahçeli’nin sözlerine destek: Umarım bu talepler hayat bulur

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki sözlerine ilişkin “Sayın Bahçeli iktidar ortağıdır, bu meselelerin muhatabı iktidardır. Umarım en kısa sürede bu talepler hayat bulur” dedi.

Bakırhan’dan Bahçeli’nin sözlerine destek: Umarım bu talepler hayat bulur

Fotoğraf: ANKA

03.02.2026 14:55

Bakırhan: Yüz yıllık inkar döngüsünü ulusal birlik ve demokratik çözümle kıracağız

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Rojava’daki süreci ve Türkiye’deki çözüm tartışmalarını değerlendirdi.

03.02.2026 14:01

CHP grubu Kahramanmaraş'ta: 'Halk sırf depremde harcasın diye 132 milyar verdi'

CHP haftalık olağan grup toplantısını Kahramanmaraş'ta gerçekleştirdi. Özgür Özel "Deprem bölgesinde hâlâ gözyaşları kurumadı. Halkın verdiği 132 milyar dolar depremde kullanılmalı, faizle vatandaşın sırtına yük bindirilemez" diye seslendi.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!