15 Mart 2025 07:32

Sigarada ÖTV indirildi, maktu vergi artırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, sigaradan alınan ÖTV oranı yüzde 53,5'den yüzde 50'ye düşürülürken maktu vergi tutarı da 8,39 TL'den 10,50 liraya çıkarıldı.

Sigarada ÖTV indirildi, maktu vergi artırıldı

Fotoğraf: DHA

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, sigaradan alınan ÖTV oranı ile maktu vergi tutarında değişikliğe gidildi.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda, tütün içeren sigaralar ve tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaraların ÖTV oranı düşürülürken, maktu vergi tutarı artırıldı.

ÖTV'ye indirim, maktu vergiye zam

Tütün içeren sigaralar ile tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaralarda özel tüketim vergisi (ÖTV) oranı yüzde 53,5'den yüzde 50'ye düşürüldü.

Söz konusu kararda, maktu vergi tutarı da 8,39 TL'den 10,50 liraya çıkarıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk duvarını birlikte yıkalım
TÜPRAŞ ve Ford işçilerinden mektup var:

Yoksulluk duvarını birlikte yıkalım

Türkiye’nin en büyük ve en kârlı iki sanayi kuruluşu: TÜPRAŞ ve Ford Otosan… İkisi de Koç ailesine ait. Patron, Erdoğan-Şimşek programına güvenerek TÜPRAŞ’ta ücretleri yoksulluk sınırının yarısına inen işçilere yüzde 28 zam dayatıyor. Aynı tehlike Ford işçilerinin de önünde. Gazetemiz aracılığıyla mektuplaşan Ford, TÜPRAŞ ve Novares işçileri “Yoksulluğa karşı gün birlik olma günü” dedi.

TÜPRAŞ'ın 3 yıllık işçi başı kârı: 21 milyon 974 bin TL

TÜPRAŞ'ta işçilerin aldığı ortalama ücret: 35 bin TL

TÜPRAŞ'ta çalışan toplam işçi sayısı: 6 bin 200

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
4 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et