26.02.2025 19:43

Gazeteci Abdullah Kaya'nın duruşması ertelendi

Seçimlerde korucuların silahla oy kullanması haberi nedeniyle "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" iddiasıyla yargılanan gazeteci Abdullah Kaya'nın duruşması ertelendi.

Gazeteci Abdullah Kaya'nın duruşması ertelendi

Fotoğraf: MA

Ağrı — Gazeteci Abdullah Kaya'nın, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde korucuların uzun namlulu silahlarla sandık başına giderek oy kullanmasına dair haberi nedeniyle yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçlamasıyla Diyadin Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Kaya ve avukatı hazır bulundu.

Kaya, gazeteci olduğunu ve yaptığı haberin suç teşkil etmediğini ifade etti. Kaya'nın savunması ardından mahkeme eksik delillerin tamamlanması ve basın kartının incelenmesine karar vererek duruşmayı 18 Haziran'a erteledi.

Kaya'nın yargılandığı davanın ilk duruşmasında, Kaya'dan şikayetçi olan korucu C.Y. şikayetini geri almıştı. (MA)

31.01.2026 16:39

Vergi istisnası Resmi Gazete'de: Yük yurttaşa, muafiyet büyük organizasyonlara

YİKOB’ların taşınmaz satışları ile UEFA organizasyonları kapsamındaki teslim ve hizmetler KDV’den muaf tutuldu. Geniş kesimler artan dolaylı vergiler altında ezilirken, kamu varlıkları ve büyük spor organizasyonlarına yeni ayrıcalıklar tanındı.

Vergi istisnası Resmi Gazete'de: Yük yurttaşa, muafiyet büyük organizasyonlara

Fotoğraf: UEFA

02.02.2026 17:21

Trump 'işgal' listesi yaptı: Kanada 51, Grönland 52, Venezuela 53'üncü eyalet

ABD Başkanı Donald Trump "Alfalfa Club"ın organizasyonunda Kanada, Grönland ve Venezuela "eyalet olacak" deyip "işgal şakası" yaptığını söyledi.

Trump 'işgal' listesi yaptı: Kanada 51, Grönland 52, Venezuela 53'üncü eyalet

Fotoğraf: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

02.02.2026 16:10

Bilal Erdoğan'dan sonra Selçuk Bayraktar'dan açıklama: 'MIT’de okudum ama hâlâ Laz uşağıyım'

Bilal Erdoğan’ın ardından konuşan Selçuk Bayraktar, MIT ve Robert Kolej mezunu olduğunu hatırlatarak, Batı’da eğitim almasına rağmen kimliğini “Türk Müslüman” olarak tanımladığını söyledi.

Bilal Erdoğan'dan sonra Selçuk Bayraktar'dan açıklama: “MIT’de okudum ama hâlâ Laz uşağıyım”

Fotoğraf: ANKA

02.02.2026 09:24

Dünya Su Günü öncesi Aydın’dan çağrı: Büyük Menderes için ortak mücadele vurgusu

Dünya Su Günü öncesinde Aydın’da bir araya gelen çevre örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler, Büyük Menderes Nehri’ndeki kirlilik ve kuraklığa karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.

Dünya Su Günü öncesi Aydın’dan çağrı: Büyük Menderes için ortak mücadele vurgusu

Fotoğraf: Evrensel

02.02.2026 08:00 / Güncelleme: 10:53

İngiltere'nin eski Büyükelçisi Mandelson, Epstein bağlantıları nedeniyle İşçi Partisi’nden istifa etti

İngiltere’nin eski Washington Büyükelçisi Peter Mandelson, Jeffrey Epstein ile ilişkilerine dair yeni iddiaların ardından İşçi Partisi üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

İngiltere'nin eski Büyükelçisi Mandelson, Epstein bağlantıları nedeniyle İşçi Partisi’nden istifa etti

Fotoğraf: UKinUSA from Washington, D.C., USA/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!