17.01.2025 20:06

Saitbey Sitesi davası: '10 şiddetindeki depreme dayanır diye sattılar canlarımız gitti'

Maraş’ta Saitbey Sitesi davasında konuşan, depremde yakınlarını kaybeden Hilal Kazıcı ise " Binayı yapan ve satan kişi, '10 şiddetindeki depreme dayanır' dedi. Ancak binada canlarımız gitti" dedi.

Saitbey Sitesi davası: “10 şiddetindeki depreme dayanır diye sattılar canlarımız gitti”

Fotoğraf: ANKA

Maraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Saitbey Sitesi'nde 44 kişinin ölümüne ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Çam ile tutuksuz sanıklar Y.K, M.Y, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Diğer tutuksuz sanıklar H.Y, H.İ.U, M.K. ile müştekiler ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar yaptıkları savunmada, önceki beyanlarını tekrar ederek tahliyelerini istedi.

Saitbey Sitesi'nin inşaatında kullanılan kerestelerin nakliyesini yapan H.İ.K, duruşmada tanık olarak dinlendi. Tanık, tutuklu sanık Hasan Çam'ı tanıdığını ancak salondaki diğer sanıkları tanımadığını ifade etti.

H.İ.K, "İnşaata işçilerin başında kimin bulunduğunu bilmiyorum. Ben sadece kereste taşıyordum. İnşaatın Hasan Çam tarafından yaptırıldığını biliyorum. İnşaat sahasında fazla bulunmadığım için diğer sanıkları hatırlamıyorum. Ancak Hasan Çam inşaat alanına sürekli gelirdi." dedi.

Sanık Hasan Çam, depremde kendi ailesinden de kayıplar yaşadığını belirterek, bina yapımında ihmal olduğu iddialarını reddetti.

Binanın yapımında herhangi bir kusuru olmadığını savunan Çam, "Müştekilere hak veriyorum, canlarını, mallarını kaybettiler. Ben de depremde yakınlarımı kaybettim. Bu binayı çürük yapmam mümkün değil. Binanın altına servet döktüm, işletmek için market açtım. Şu an işim tehlikede, varlıklarıma haciz geldi. Bunları kim koruyacak, suçum varsa çekmeye razıyım." ifadelerini kullandı.

“10 ŞİDDETİNDE DEPREME DAYANIR DİYE SATTILAR”

Müştekilerden Ökkeş Çayırcı, sitenin zemin kaynaklı yıkılmadığını dile getirerek, "Sanık avukatı suçu zemine atıyor. Ama yanındaki bina yıkılmadı. Aralarında sadece 3 metre olan bir bina yıkılıyorsa, bu tamamen yapım hatasından kaynaklanmıştır." dedi.

Depremde yakınlarını kaybeden Hilal Kazıcı ise "Biz burada başka aileler, aynı acıyı yaşamasın diye bulunuyoruz. Bu bina yüzünden 44 kişiyi kaybettik. Binayı yapan ve satan kişi, '10 şiddetindeki depreme dayanır' dedi. Ancak binada canlarımız gitti. Artık bir marketçi bina yapmamalı. Sanıkların olası kastla yargılanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına ve eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 2 Mayıs'a erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan ve 44 kişinin hayatını kaybettiği Saitbey Sitesi'ne ilişkin davada sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis talep ediliyor. (AA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.02.2026 14:42

Sanal kumarda en riskli grup 18-35 yaş aralığı

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, sanal kumar bağımlılığının özellikle 18-35 yaş grubunda yoğunlaştığını belirtti.

Sanal kumarda en riskli grup 18-35 yaş aralığı

Fotoğraf: Soumil Kumar/Pexels

02.02.2026 11:41

Döviz kurları haftaya nasıl başladı? Dolar/TL ve avro ne kadar? (02.02.2026)

Döviz kurlarında hareketlilik devam ediyor. Dolar yeni günde 43,50 liradan, avro 51,61 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Döviz kurları haftaya nasıl başladı? Dolar/TL ve avro ne kadar? (02.02.2026)

Fotoğraf: JustStartInvesting/Unsplash

01.02.2026 18:39 / Güncelleme: 20:45

Sunucu taşıma işlemleri nedeniyle web sitemizde teknik sorunlar yaşıyoruz

Sunucu taşıma işlemlerimiz nedeniyle web sitemizde geçici teknik aksaklıklar yaşanıyor. Bu aksaklıklar nedeniyle okurlarımızdan özür dileriz.

Sunucu taşıma işlemleri nedeniyle web sitemizde teknik sorunlar yaşıyoruz

evrensel.net

02.02.2026 10:39

TİS süreci tıkandı, grev başladı: Özel İtalyan Lisesinde ders zili grev için çaldı

Özel İtalyan Lisesinde TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine emekçiler greve çıktı. Tez-Koop-İş Sendikası, ücret eşitsizliği giderilene kadar mücadelenin süreceğini açıkladı.

TİS süreci tıkandı, grev başladı: Özel İtalyan Lisesinde ders zili grev için çaldı

Fotoğraf: Tez-Koop-İş

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
02.02.2026 06:33

Aydın'da suya gömülen minibüsteki 20 yolcu kurtarıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, suya gömülen minibüste mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı.

Aydın'da suya gömülen minibüsteki 20 yolcu kurtarıldı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!