09 Nisan 2013 07:28

Felsefe Öğretmeni: Aleviler mum söndü yapar

Gemlik Endüstri Meslek Lisesi'nde bir felsefe öğretmeni Aleviler için "Mum söndü yaparlar" dedi. Öğretmene tepki yağdı.Cumhuriyet gazetesinden Levent Gencelli'nin haberine göre, Gemlik Endüstri Meslek Lisesi'nde din felsefesi konusunu anlatan bir felsefe öğretmeni Alevilikle ilgili olarak, "Ali'ye Allah diye

Felsefe Öğretmeni: Aleviler mum söndü yapar
Paylaş

Cumhuriyet gazetesinden Levent Gencelli'nin haberine göre, Gemlik Endüstri Meslek Lisesi'nde din felsefesi konusunu anlatan bir felsefe öğretmeni Alevilikle ilgili olarak, "Ali'ye Allah diye taparlar. Bazıları da peygamber kabul ederler. Onlar mum söndü yaparlar" dedi.

Alevi derneklerinin ve ailelerin  tepkisi üzerine öğretmenin bir sonraki hafta derste Alevi öğrencilere, “Bu sınıfta 3-5 geri zekâlı beni neresinden dinliyor?​” diyerek hakaretlerini sürdürdüğü, Alevi derneğine yaptıkları ziyarette ise öğretmenin polis eşinin de dernek yöneticilerine hakaret ettiği bildirildi.

Hünkar Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Ahmet Gazi Memiş, “Öğretmen ve polis eşi derneğimize geldiler. Özür dileyeceğini söyledi. Biz özrü kabul etmeyeceğimizi bildirdik. Bunun üzerine polis eşi, ‘bu dava bittiğinde geleceğim bakalım nereniz şişmiş’ diyerek sözlü saldırı yaptı. Cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Gemlik Dersimliler Derneği ile Hacı Bektaş Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Dereboyu Taşköprü mevkisinde düzenledikleri basın açıklamasıyla da olayı kınadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de taşeron isyanı

SONRAKİ HABER

'Akademik linç' protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...