18.12.2024 23:27

Batman’da kadınlar Kuzey ve Doğu Suriye için yaşam zinciri oluşturdu

Batman’da kadınlar, Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılara dikkat çekmek amacıyla yaşam zinciri oluşturdu.

Batman’da kadınlar Kuzey ve Doğu Suriye için yaşam zinciri oluşturdu

Fotoğraf: MA

Batman’da kadınlar, Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılara karşı Park AVM önünde yaşam zinciri oluşturdu. Kadınlar, saldırılarda yaşanan tahribat ve katledilen insanların fotoğraflarını taşıdı.

Kadınlar, sık sık "Jin, jiyan, azadî", "Bijî berxwedana Rojava", "Berxwedan jiyan e", "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" ve "Selam selam Rojava'ya bin selam" sloganları attı. 

TJA adına konuşan Bermal Can, "Rojava'da direniş ile yoğrulan özgürlüğün kalıcı bir statüye evrilmesi yakındır” diyerek sözlerine başladı. Can, “Suriye’deki son gelişmeler halkların barış ve özgürlüğünü garantileyen Rojava Özerk Yönetimi için tarihsel imkanları içinde barındırmaktadır. Rojava Devrimi gerici karanlığı aydınlatan bir kadın devrimidir. Gün özgürlüğümüzü sahiplenme gönüdür” dedi. (MA)

{{536462}}

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!