17.12.2024 23:03 / Güncelleme: 18.12.2024 08:45

Akın Özdemir, öldürülüşünün 46. yılında anıldı

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Kurucu Başkanı Akın Özdemir, öldürülüşünün 46. yılında bir dizi etkinlikle anıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şubesi Kurucu Başkanı Akın Özdemir, öldürülüşünün 46. yılında bir dizi etkinlikle anıldı. ZMO Adana Şubesi tarafından organize edilen etkinlikler, Merkez Park’ta fidan dikimiyle başladı. Fidan dikimine ZMO Yönetim Kurulu ve Genç ZMO üye ve yöneticileri katıldı.

Fidan dikiminin ardından “Türkiye’nin İkinci Yüzyılı’nda Tarım Mirası” başlıklı bir panel düzenlendi. Panele tarım yazılarıyla tanınan Ali Ekber Yıldırım ve CHP Grup Başkanı Doç. Dr. Gökhan Günaydın konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını ZMO Adana Şube Başkanı Ahencan Tayakısı yaptı. Tayakısı, Akın Özdemir’in tarım sektöründeki sömürü düzenine karşı verdiği mücadeleyi vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Akın Özdemir, yaşadığı dönemde zorluklara karşı korkusuzca mücadele etti. Onun sözleri, dün olduğu gibi bugün de yüreğimize kazınmıştır: ‘Bir demokratik kitle örgütünün lideri misin? Öleceksin. Köylüler örgütlüyor musun? Öleceksin.’ İşte bu sözler, onun cesaretinin ve davasının en büyük ispatıdır.”

ZMO Genel Başkanı Suiçmez: “ORTAK MÜCADELE ÖNÜMÜZDEKİ TEK YOL”

ZMO Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez, konuşmasında Akın Özdemir’in müadeleci kişiliğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Akın Özdemir, 33 yaşında hain bir suikast sonucu aramızdan ayrılsa da, mücadelesi ve mirası bizlere ışık tutmaya devam ediyor. Tarımsal üretimde emeğin ve kamu yararının savunucusu olarak örnek bir öncüydü. Bizler de onun yolundan yürekle yürümeye devam edeceğiz.”

Suiçmez ayrıca, Özdemir’in Ankara Üniversitesi bir on Ocak Tarım Haftası etkinliğinde söylediği,  hafızalara kazınan İnsanı aç, toprağı aç, hayvanı aç olan bir ülkede kutlama yapılmaz, olsa olsa hesaplaşılır” şeklindeki sözlerini hatırlatarak “Toprağa, hayvana, insana aç bir ülkede, bu krizin nedeni yönetim eksikliğidir. Hayvanı aç gibi ülkeyiz. Eğer bugün meralarımızı kullanamıyorsa, Mevsimlik işçilerimiz açsa, Kadın emeği, kayıt dışı, mühendisler aç, Emekliler açsa tarımın ve emeğin önemi her geçen gün daha da artarken, ortak mücadele önümüzdeki tek çözüm yoludur,” dedi.

KARALAR: “AKIN ÖZDEMİR’İN DÜRÜST VE MÜCADELECİ RUHU HEPİMİZE İLHAM OLUYOR”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da etkinlikte yaptığı konuşmasında, Akın Özdemir’in döneminin zor şartlarında verdiği mücadelenin bugün dahi ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Karalar, “Akın abinin, dürüstlüğü ve mücadeleci ruhu, o dönemlerin gencinden büyüğüne herkese örnek oldu. İşte bu dürüst insanlar, halkın sorunlarını dile getirdiği için hedef alındı. Ama onların bıraktığı miras, bugün de bizlere yol göstermeye devam ediyor,” dedi. (Adana/EVRENSEL)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
01.02.2026 18:07

Kobanê için toplanan 25 TIR'lık yardım üç gündür bekletiliyor: Acilen bu kapıların açılması lazım

Diyarbakır’dan Kobanê’ye gönderilmek istenen su, gıda ve temel yaşam malzemeleri taşıyan 25 yardım TIR’ı, üç gündür bir dinleme tesisinde bekletilirken, DEM Parti ve sivil toplum temsilcileri geçiş izni verilmesi için nöbetini sürdürüyor.

Kobanê için toplanan 25 TIR'lık yardım üç gündür bekletiliyor: Acilen bu kapıların açılması lazım

Fotoğraf: MA

01.02.2026 23:00

İsrail'den F-35 iddiası: Türkiye uçakları teslim alamayacak

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Türkiye'nin ABD'den F-35 savaş uçaklarını teslim alamayacağını savundu.

İsrail'den F-35 iddiası: Türkiye uçakları teslim alamayacak

F35-Adir savaş uçağı | Fotoğraf: İsrail Hava Kuvvetleri (CC BY-SA 4.0)

02.02.2026 11:17

Maraş'ta hemşirenin bir bebeğe daha şiddet uyguladığı ortaya çıktı

Maraş'ta 5 günlük bir bebeğe şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuklanan hemşire Bağrıyanık'ın, aynı nöbette bir bebeği daha darbettiği ortaya çıktı. Bilirkişi raporunun ardından ikinci olayla ilgili de soruşturma başlatıldı.

Maraş'ta hemşirenin bir bebeğe daha şiddet uyguladığı ortaya çıktı

Fotoğraf: DHA

01.02.2026 18:46 / Güncelleme: 02.02.2026 08:51

AKP’li vekil emeklileri hedef aldı: 'Kardeşim sen İsviçre’de yaşamıyorsun'

CHP’den istifa edip AKP’ye geçen milletvekili Hasan Ufuk Çakır, emeklileri hedef alarak “20 bin TL emekli maaşı diye tepinip duruyorlar. Kardeşim, sen İsviçre'de yaşamıyorsun” dedi.

AKP’li vekil emeklileri hedef aldı: 'Kardeşim sen İsviçre’de yaşamıyorsun'

Fotoğraf: ANKA

01.02.2026 16:13 / Güncelleme: 02.02.2026 10:50

Hamaney'den ABD'ye mesaj: Savaş başlatırsa bölgesel bir çatışma olacağını bilmeli

ABD-İran gerilimine ilişkin konuşan İran dini lideri Hamaney, "ABD, savaş başlatırsa bu kez bölgesel bir çatışma olacağını bilmeli" dedi.

Hamaney'den ABD'ye mesaj: Savaş başlatırsa bölgesel bir çatışma olacağını bilmeli

Ali Hamaney | Fotoğraf: İran Lideri Basın Ofisi

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!