06 Nisan 2013 13:00

Bayıltan tören!

BURSA Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen, Bursa’nın fethinin 687. yıldönümü kutlamalarına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldı.Tören için 1.5 saat bekletilen iki öğrenci fenalaşarak bayıldı.Arınç’ın yanı sıra törende Vali Şahabetti

Bayıltan  tören!
Paylaş

Tören için 1.5 saat bekletilen iki öğrenci fenalaşarak bayıldı.

Arınç’ın yanı sıra törende Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, öğrenciler ve diğer vatandaşlar hazır bulundu. Surlara yerleştirilen sembolik Osmanlı askerlerinin renkli görüntüler oluşturduğu törende, Mesut Yavaş tarafından sur üzerinden Fetih Salâsı okundu. Kutlamalar, halk oyunları ve mehter gösterileriyle devam etti. Bursa’nın her mahallesinde ve sokağında bir tarih ve kültür varlığı bulunduğunu söyleyen Arınç,  Osmanlı devletinin tarihinden söz etti.

İKİ ÖĞRENCİ FENALIK GEÇİRDİ

Bu arada tören sırasında kılıç kalkan ekibinde görevli genç ve bir lise öğrencisi fenalık geçirdi. Saat 09.30 itibariyle tören alanına gelen öğrencilerin, 1.5 saat beklediği ve sıcaktan yorulduğu ifade edildi. Öğrencilere, alanda bulunan 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

HDK toplantıları sürüyor

SONRAKİ HABER

Sömürüye karşı mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...