9 Ağustos 2024 14:32

Tutuklu Fırat Dari: Hastane için 4-5 ay bekliyoruz

Samsun Kavak S Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fırat Dari, cezaevinde yaşanan hak ihlallerini ailesine anlattı.

Ailesinin aktarımlarına göre Dari yaşananları şöyle anlattı: "Günde 2 saat havalandırmaya çıkıyoruz. Havalandırmaya su götürmemize izin vermiyorlar. Hastaneye sevklerimiz çok geç oluyor. 4-5 ayda bir sıra geliyor. Sıra geldiğinde de askerlerin tedavi esnasında yanımızdan ayrılmasına izin vermiyorlar."

Tekli hücrede tutulan Dari'nin kendilerine 24 saat boyunca saatte bir gardiyanların ışığı yakıp, koğuşa baktığını anlattığını aktaran ailesi, yaptıkları açık görüşte 5 dakika da bir gardiyanların yanlarına gelerek, kendilerini taciz ettiğini ifade etti. (Diyarbakır/MA)

Evrensel'i Takip Et