10.07.2024 20:35

Çin ve BAE'nin temmuz sonuna kadar sürecek ortak hava tatbikatı başladı

Çin ve BAE, temmuz sonuna kadar sürecek ortak hava tatbikatına başladı.

Çin ve BAE'nin temmuz sonuna kadar sürecek ortak hava tatbikatı başladı

Görsel: Evrensel

Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde düzenlediği ortak hava tatbikatı başladı.

Çin Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Falcon Shield-2024" adlı ortak tatbikatın, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde başladığı belirtildi.

İki ülkenin hava kuvvetleri arasındaki tatbikatın temmuzun sonuna kadar süreceği kaydedilen açıklamada, bu tatbikatla "iki ordu arasındaki işbirliğini derinleştirme, karşılıklı anlayış ve güveni artırmanın amaçlandığı" ifade edildi.

Çin ile BAE arasındaki ilk ortak hava tatbikatı, Ağustos 2023'te "Falcon Shield-2023" adıyla yine Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde düzenlenmişti. (AA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!