23.05.2024 19:36

MSB, Suriye'de görevli komutanın makam aracıyla insan kaçaklığı yaptığı haberini doğruladı

MSB kaynakları, Suriye'de görevli birlik komutanının, makam aracıyla insan kaçaklığı yaptığı haberini doğruladı: "Soruşturması gizli olarak yürütülmektedir, olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır."

MSB, Suriye'de görevli komutanın makam aracıyla insan kaçaklığı yaptığı haberini doğruladı

Fotoğraf: ANKA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, gazeteci Barış Terkoğlu'nun gündeme getirdiği Suriye’de görev yapan bir Tugay Komutanı'nın makam aracıyla insan kaçaklığı yaptığı haberini doğruladı.

Kaynaklar, "Olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarak yürütülmektedir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir" açıklamasını yaptı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık bilgilendirme toplantısı yaptı. Aktürk, konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Suriye’de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarak yürütülmektedir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde, binlerce yıllık köklü geleneklerimiz ile milli ve manevi değerlerimizden süzülen kurallara dayanan ve askerliğin temelini oluşturan disiplini sarsan bu tür davranışların kabul edilmesi mümkün değildir ve derhal gereği yapılmıştır. Böyle olayların yeniden yaşanmamasına yönelik her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tarz münferit hadiselerin tüm Türk Silahlı Kuvvetlerini töhmet altında bırakacak şekilde değerlendirilmesi, ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde görevlerini kahramanlık ve fedakârlıkla yerine getiren kahraman ordumuza zarar vermekten başka anlam taşımamaktadır." (ANKA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.02.2026 13:04

TEPAV gıda fiyat endeksi açıklandı: Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesinde

TEPAV verilerine göre Ocak 2026’da gıda fiyatları aylık yüzde 5,17 arttı. Bu oran, son iki yılın en yüksek aylık gıda enflasyonu olarak kayda geçti.

TEPAV gıda fiyat endeksi açıklandı: Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesinde

Market arabası | Fotoğraf: Eduardo Soares/Unsplash

02.02.2026 18:37

Devlet Bahçeli, Özgür Özel'i aradı: Osmaniye ziyareti için teşekkür etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i telefonla aradı. Bahçeli, Özel'in kandilini kutladı.

Devlet Bahçeli, Özgür Özel'i aradı: Osmaniye ziyareti için teşekkür etti

Fotoğraflar: Devlet Bahçeli (solda), DHA | Özgür Özel (sağda), CHP

02.02.2026 17:12

Mahkeme kararına okul açılmıyor: '3 bin 533 gündür bekliyoruz'

Beşiktaş’ta veliler, mahkeme kararlarına rağmen 9 yıldır açılmayan İsmail Tarman Ortaokulu için okul önünde eylem yaptı: "3 bin 533 gündür bekliyoruz, kararlar uygulansın."

Mahkeme kararına okul açılmıyor: “3 bin 533 gündür bekliyoruz”

Fotoğraf: Evrensel

02.02.2026 13:13

The Economist: Çin Tayvan’a yönelik işgale hazırlanıyor

The Economist, Şi Cinping’in ordu üst kademesindeki tasfiyelerle mutlak kontrolü artırdığını, bunun Tayvan krizinde riskleri büyütebileceğini yazdı.

The Economist: Çin Tayvan’a yönelik işgale hazırlanıyor

Fotoğraf: Agencia de Noticias ANDES/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

02.02.2026 16:31

Sulak alanlar alarm veriyor: Eber Gölü için acil çağrı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, Eber Gölü’nün yanlış su yönetimi ve ihmallerle yok oluşa sürüklendiğini belirterek, acil ve bilimsel önlemler alınması çağrısı yaptı.

Sulak alanlar alarm veriyor: Eber Gölü için acil çağrı

Fotoğraf: Murat Özçelik / Wikipedia Commons CC BY-SA 4.0

02.02.2026 14:24

Arazi kavgası iki günde büyüdü: Komandolar müdahale etti, 11 yaralı

Urfa’nın Akçakale ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada iki gün içinde 11 kişi yaralandı, olaylara jandarma komando birlikleri müdahale etti.

Arazi kavgası iki günde büyüdü: Komandolar müdahale etti, 11 yaralı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!