07.04.2024 23:26

YSK, Siverek, Halfeti ve Ürgüp'te seçimlerin yenilenmesi kararını kaldırdı

YSK: Şanlıurfa Siverek, Halfeti ve Ürgüp'te seçimlerin yenilenmesine dair alınan kararlar kaldırıldı.

YSK, Siverek, Halfeti ve Ürgüp'te seçimlerin yenilenmesi kararını kaldırdı

Fotoğraf: Burcu Yıldırım

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Şanlıurfa'nın Siverek ve Halfeti ilçeleri ile Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde seçimlerin yenilenmesi doğrultusunda il seçim kurullarınca alınan kararları kaldırdı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarına göre; Siverek'te AK Parti adayı Ali Murat Bucak yüzde 40,23, Yeniden Refah Partisi adayı Hasan İzol yüzde 40,17 oy aldı. Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İnceleme sonrası kurul, Siverek'te seçimin yenilenmesine karar verdi. YSK, bu kararı kaldırarak seçimlerin Siverek'te yenilenmeyeceğini açıkladı. Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde de AK Parti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) adayı Mehmet Karayılan'ın oyların yüzde 39,45'ini alarak kazandığı seçime itiraz etti. İtiraz sonrası Şanlıurfa İl Seçim Kurulu, ilçede seçimlerin yenilenmesine karar verdi. YSK, bu kararın da kaldırıldığını açıkladı. Öte yandan YSK, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde seçimin yenilenmemesini kararlaştırdı. İlçede CHP'nin adayı Ali Ertuğrul Bul 5 bin 170, MHP'nin adayı Mustafa Öz 5 bin 134, AK Parti'nin adayı ise Fahri Yıldız 3 bin 599 oy almıştı. (HABER MERKEZİ)

{{515281}}

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.02.2026 12:27

Son yağışlar etkisini gösterdi: İstanbul barajlarında son durum ne, doluluk oranı yüzde kaç oldu?

İSKİ verilerine göre İstanbul’a su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı 2 Şubat itibarıyla yüzde 30.25 oldu. En yüksek doluluk Elmalı Barajı’nda, en düşük seviye ise Kazandere Barajı’nda ölçüldü.

Son yağışlar etkisini gösterdi: İstanbul barajlarında son durum ne, doluluk oranı yüzde kaç oldu?

Evrensel

02.02.2026 14:08

Urfa’da ‘tefeci’ operasyonu: 12 şirkete kayyım atandı, 23 kişi tutuklandı

Urfa’da tefeci organize suç örgütüne yönelik operasyonda 23 kişi tutuklanırken, 804 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu; 12 şirkete TMSF tarafından kayyım atandı.

Urfa’da ‘tefeci’ operasyonu: 12 şirkete kayyım atandı, 23 kişi tutuklandı

Fotoğraf: AA

02.02.2026 09:24 / Güncelleme: 09:25

Şık Makas işçilerinin direnişi 120. gününde: Bize dayattığınız koşullarda anlaşmıyoruz

Tokat’ta alacaklarının ödenmesi için BİRTEK-SEN öncülüğünde 120 gündür direnişlerini sürdüren Şık Makas işçileri, taleplerini bir kez daha Tokat Meydanı’ndan dile getirdi. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar direnişi sürdüreceklerini söyledi.

Şık Makas işçilerinin direnişi 120. gününde: Bize dayattığınız koşullarda anlaşmıyoruz

Fotoğraf: Evrensel

02.02.2026 14:11

Koçyiğit'ten Meclis Başkanına çağrı: Süreçte hızlanmaya ihtiyaç var

Meclis’te konuşan Gülistan Kılıç Koçyiğit, Rojava’ya yönelik saldırılara, gözaltılarda yaşanan hak ihlallerine ve sınır kapılarının kapalı tutulmasına tepki gösterdi.

Koçyiğit'ten Meclis Başkanına çağrı: Süreçte hızlanmaya ihtiyaç var

Fotoğraf: MA

02.02.2026 10:00

Ukrayna: Rusya'nın işçi otobüsüne düzenlediği İHA saldırısında 15 kişi öldü

Ukrayna, Rusya ordusunun Pavlograd’da maden işçilerini taşıyan otobüse İHA saldırısı düzenlediğini, saldırıda 15 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ukrayna: Rusya'nın işçi otobüsüne düzenlediği İHA saldırısında 15 kişi öldü

Fotoğraf: Ukrayna Acil Hizmetler Birimi

02.02.2026 15:52

Sobadan sızan gaz can aldı: Hatay’da baba ve kızı yaşamını yitirdi

Hatay’ın Hassa ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazı, baba ve kızının ölümüne yol açtı. Aynı evde bulunan iki kişi hastaneye kaldırıldı.

Sobadan sızan gaz can aldı: Hatay’da baba ve kızı yaşamını yitirdi

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!