20.01.2024 03:17

Almanya'da 130 bin kişi eylemdeydi: 'Hamburg ayağa kalkıyor - Aşırı sağcılığa ve Neo-Nazi ağlarına karşı'

Almanya'nın Hamburg kentinde toplanan yaklaşık 130 bin kişi, ülkedeki ırkçılığı ve aşırı sağcıları protesto etti.

Almanya'da 130 bin kişi eylemdeydi: "Hamburg ayağa kalkıyor - Aşırı sağcılığa ve Neo-Nazi ağlarına karşı"

Fotoğraf: Sinan Özbolat/Evrensel

Hamburg’da farklı uluslardan yaklaşık 130 bin emekçi, genç, kadın ırkçılığa ve faşist hareketlere karşı kol kola girerek alanları doldurdu.

"Hamburg sağa karşı ayakta" sloganıyla düzenlenen eylemin çağrısını DGB ve bağlı sendikalar, VVN BdA, SPD, Yeşiller, Die Linke, ST Pauli spor külübü, DIDF, Alevi Toplumu, IJV-Hamburg, DIDF-Jugend, bir çok kurum kuruluş yaptı.

"Almanya'da

Saat 15:00’den itibaren her ulustan, her renkten insanlar ellerinde pankart, bayrak, dövizlerle birlikte Jungfernstieg’de bulunan Alster gölünün etrafını hınca hınç doldurdu. Saatler ilerledikçe kitlemin yoğunluğu ara caddelere taştı.

Hamburg DGB Başkanı Tanya Chawla, Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher ve birçok kurum temsilcisi kürsüden konuşmalar yaptı. Yapılan konuşmalarda ırkçı AfD Partisi eleştirilerek, ırkçılığa ve faşizme geçit veremeyeceklerinin altı çizildi.

"Almanya'da

Kitle sık sık attığı sloganlarla ırkçılığı protesto etti. Miting esnasında AfD’nin Hamburg parlementosunda toplantı yaptığı duyulması üzerine binlerce kişi eyalet parlementosu önünde toplanarak protesto etti.

DIDF-Hamburg eylemde dağıttığı bildiride ve taşıdığı pankart ve dövizlerde ırkçılığın ve ayrımcılığın bir devlet politikası olarak sürdürüldüğüne dikkat çekerek, ırkçı cinayetleri NSU, Hanau katliamlarının aydınlatılması, arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması ve yargılanmasını talep ederken, silahlanmaya, savaşa ve sosyal kısıtlamalara karşı ortak mücadeleyi güçlendirme çağrısı yaptı.

Eylem yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

AfD'NİN YASAKLANMASI TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

"Almanya'da

Almanya'da birçok siyasetçi ve seçmen, AfD'nin yasaklanmasından yana görüş bildiriyor.

AfD, Federal Mecliste 78 milletvekiliyle temsil ediliyor.

"Almanya'da

(Hamburg/EVRENSEL)

{{508305}}

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.02.2026 15:15

Grammy’de ICE tepkisi: 'Kimse çalıntı topraklarda ‘yasadışı’ değildir'

Grammy gecesinde Billie Eilish ve Bad Bunny, ABD’nin göçmen karşıtı politikalarına karşı sahneden tepki göstererek, “Kimse çalıntı topraklarda yasadışı değildir” mesajı verdi.

Grammy’de ICE tepkisi: “Kimse çalıntı topraklarda ‘yasadışı’ değildir”

Fotoğraf: ANKA

02.02.2026 16:24

İmamoğlu'dan Erdoğan'a enflasyon eleştirisi: 'Freni patlamış kamyon' gibisiniz, çırpındıkça batıyorsunuz

İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi tarafından yayımlanan videoda, iktidarın ekonomi politikaları eleştirildi, "Freni patlamış kamyon’ gibisiniz, 8 yıldır enflasyonu durduramıyorsunuz" denilerek erken seçim çağrısı yapıldı.

İmamoğlu'dan Erdoğan'a enflasyon eleştirisi: 'Freni patlamış kamyon' gibisiniz, çırpındıkça batıyorsunuz

Fotoğraf: ANKA

02.02.2026 23:02

12 yıl sonra yeni gelişme: Vedat Şahin cinayetine ilişkin 3 gözaltı

Vedat Şahin ve şoförü Ferdi Topal'ın öldürülmesine ilişkin cinayetin şüphelilerinden biri olduğu belirlenen ve 12 yıldır firari durumda olan şüpheli E.D. ile 2 şüpheli Bağcılar'da yakalandı.

12 yıl sonra yeni gelişme: Vedat Şahin cinayetine ilişkin 3 gözaltı

Fotoğraf: DHA

02.02.2026 23:49

İsrail Genelkurmay Başkanından İran mesajı: 'Savaş hazırlıklarını artırıyoruz'

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İran'la giderek artan gerilime ilişkin "savaşa hazırlıklarını arttırma sürecinde" olduklarını söyledi.

İsrail Genelkurmay Başkanından İran mesajı: "Savaş hazırlıklarını artırıyoruz"

Fotoğraf: IDF Spokesperson's Unit photographer/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

02.02.2026 17:38

Eskiden evli olduğu erkek tarafından darbedildi: 'Çocuklarımı her aldığımda tehdit ediliyorum'

Adana’da Tuğba Doğan, çocuklarını teslim ederken eski eşi tarafından çocuklarının gözü önünde darbedildi. “Sürekli tehdit ediliyorum, şiddet görüyorum” diyerek yetkililere seslendi.

Eskiden evli olduğu erkek tarafından darbedildi: "Çocuklarımı her aldığımda tehdit ediliyorum"

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!