15.01.2024 19:06

Kastamonu'da KYK yurdunda kalan 95 öğrenci yedikleri tavuk tantuniden zehirlendi

Kastamonu Hüma Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan 95 üniversiteli yedikleri tavuk tantuniden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Tedavileri süren öğrencilerin hayati tehlikesi olmadığı bildirildi.

Kastamonu'da KYK yurdunda kalan 95 öğrenci yedikleri tavuk tantuniden zehirlendi

Fotoğraf: AA

Son zamanlarda Kerdi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda yemeklerden kaynaklı zehirlenme vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Bu vakalara bir yenisi de Kastamonu'daki KYK yundundaki zehirlenme eklendi. Kastamonu Hüma Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda 9 öğrenci yedikleri tavuk tantuniden dolayı zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Uzmanlar yemek hizmetinin fiyatı en düşük veren firmaya verilmesi ve firmaların gıda mühendisi istihdam etmemesinin zehirlenme vakalarını artırdığına neden olduğunu söylüyor.

AA'nın haberine göre, Kastamonu Hüma Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda akşam tavuk tantuni yiyen öğrencilerde sabah saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikayetleri başladı.

Öğrencilerden bazıları 112 Acil Servis ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırıldı, bazıları kendi imkanlarıyla hastaneye geldi. Öğrenciler gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Öğrencilerden Beyzanur Kar, gazetecilere yaptığı açıklamada, tavuk tantuniden zehirlendiklerini düşündüklerini söyledi.

Yemeği akşam yediklerini anlatan Kar, "Sabaha doğru belirtiler oldu. İshal, kusma ve bulantı şikayetlerimiz oldu. Sonrasında ambulansla buraya geldik. Sınavım var. Sınava yetişmeye çalışıyorum." diye konuştu.

Kastamonu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı kız öğrenci yurdunda kalan bazı öğrencilerin mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal şikayetleriyle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdukları belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan araştırma neticesinde 95 öğrencinin gıda zehirlenmesinden etkilendiği, 72 öğrencinin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne intikal ettiği, tedavilerine devam edildiği, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmadığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

{{507482}}

{{506852}}

{{505702}}

{{505682}}

{{504204}}

{{504204}}

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
01.02.2026 01:58

Adalet Peşinde Aileleri Platformu'nun anma programı iptal edildi

Adalet Peşinde Aileleri Platformu, 6 Şubat depremleri anmasının Valilikçe hukuka aykırı biçimde iptal edildiğini açıkladı. Keyfî karara karşı hukuki başvuru yapılacak; anma Pazarcık’ta düzenlenecek.

Adalet Peşinde Aileleri Platformu'nun anma programı iptal edildi

Fotoğraf: ANKA

01.02.2026 22:31

YRP'li Suat Kılıç: 'AK Parti ve CHP dışında diğer partilerle ittifağa açığız'

YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partilerinin yaklaşan seçimlerde AKP ve CHP dışında kalan partilerle “üçüncü yol” ekseninde bir seçim birlikteliğine açık olduğunu söyledi.

YRP'li Suat Kılıç: "AK Parti ve CHP dışında diğer partilerle ittifağa açığız"

Fotoğraf: AA

01.02.2026 19:44

Yeni Epstein belgelerinde Kraliyet ailesi: Prens Andrew’un yeni fotoğraf ve yazışmaları çıktı

ABD Adalet Bakanlığının yayımladığı Jeffrey Epstein dosyasında, İngiltere Kralı Charles’ın kardeşi Prens Andrew’un Epstein ile yazışmaları ve cinsel istismar iddialarıyla bağlantılı fotoğrafları kamuoyuna yansıdı.

Yeni Epstein belgelerinde Kraliyet ailesi: Prens Andrew’un yeni fotoğraf ve yazışmaları çıktı

Prens Andrew | Fotoğraf: Thorne1983/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!