Taliban yine radyo ve televizyon kapattı
Taliban'ın Afganistan’da medyaya yönelik baskıları sürüyor. Son olarak Celalabad kentindeki Hamisha Bahar Radyo ve TV bürosuna baskın düzenleyip ofisi mühürledi.

Fotoğraf:
Mir Ahmad Firooz Mashoof/AA
İLGİLİ HABERLER

Taliban, "Kadınların Sesi" radyosunu kapattı: Onlar kadınların çalışmasına karşı

Afganistan'da kadınlara seyahat yasağı: Taliban mutluluğumuzu çaldı

Taliban kadınlara park ve bahçeleri tamamen yasakladı

Taliban'ın kız öğrencilere uyguladığı lise yasağı, üniversiteye de engel
Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) yaptığı açıklamada, Taliban'a Afganistan’da medyaya yönelik baskılarını durdurmaları ve Hamisha Bahar Radyo ve TV’nin çalışmalarına devam etmesine izin vermeleri çağrısı yaptı.
30 Temmuz Pazar günü, Taliban eyalet polisinin yaklaşık 20 üyesi, Celalabad kentindeki Hamisha Bahar Radyo ve TV bürosuna baskın düzenledi. Baskın, büroda erkek ve kadın gazetecilerin eğitim atölyesine katıldığı ihbarı üzerine gerçekleşti.
Adının açıklanmaması koşuluyla CPJ’ye konuşan bir gazeteci; Taliban’ın silahlı üyelerinin ofislerini mühürlediğini söyledi. TV’de 9'u kadın olmak üzere 35 çalışan vardı.
"DEHŞET VERİCİ"
CPJ’nin Asya Program Koordinatörü Beh Lih Yi, “Kadınların bir gazetecilik eğitimine katılması nedeniyle Taliban’ın bir medya kuruluşuna baskı yapması dehşet verici. Kadınların haklarını inkar etmek, Taliban rejiminin alametifarikası haline geldi. Taliban, yayıncı Hamisha Bahar Radyo ve TV’nin derhal faaliyetlerine devam etmesine izin vermeli ve kadın gazeteciler de dahil olmak üzere çalışanlarının profesyonel eğitime sınırsız erişimine izin vermelidir” dedi.
Barbar Taliban yönetimi altında kadınlar, eğitim ve istihdam konusunda ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya. Taliban ayrıca sık sık basına yönelik baskılarla ve medya organlarını kapatmasıyla da gündeme geliyor. (MEDYA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et