18 Şubat 2013 05:34

'Myrleia antik kenti müze olsun'

MUDANYA’daki antik Myrleia kentinin üzerine yapılması planlanan AVM’nin inşaatı, kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine geçici bir süreliğine durdurulmuştu. Gazetemizin de manşetinden ‘Antik kent üstü Süpermarkent’ başlığıyla duyurduğu inşaat hakkında yeniden sürdürülme kararı alındı.Bunun üzerin

'Myrleia antik kenti müze olsun'
Paylaş

Bunun üzerine “Myrleia Antik Kent Platformu” eylem gerçekleştirdi. Platformda KESK, DİSK, TMMOB, ÇHD, ÇGD, Tabip Odası, Bursa Barosu, Doğader, Mudanya Tarihine ve Geleceğine Sahip Çıkanlar Platformu ve Bursa Kent Konseyi Arkeoloji Çalışma Grubu yer alıyor.

Mudanya Sahili önünde toplanan platform üyeleri, AVM inşaatının olduğu antik kent önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Burada konuşan TMMOB İKK Sekreteri Fikri Düşünceli, antik kentin korunmasını ve günyüzüne çıkarılmasını ve Myrleia antik kentinin müzeye dönüştürülmesini istediklerini söyledi. Düşünceli, “Tarihi ve kültürel değerler, geçmişten geleceğe taşınması gereken insanlığın ortak mirasıdır. Ancak bu değerlerin yeterince korunduğunu söylemek mümkün değildir. Birçok tarihi ve kültürel miras yanlış kentleşme ve rant amaçlı projelerle yok edilmektedir. Bu proje aynı zamanda, 2014 yılı için UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne girmeye aday durumda olan Bursa kenti için ciddi bir çelişki de oluşturmaktadır.” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Öcalan İmralı'ya gidiyor

SONRAKİ HABER

Chavez ülkesine döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...