10.06.2023 21:48

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması: Müzakereler başlayacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Asgari ücret müzakereleri başlayacak. Yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirilecek ve uzlaşmayla sonuçlandırılacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması: Müzakereler başlayacak

Fotoğraf: Özge Elif Kızıl/AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Konağı açılışının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Olası asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Yılmaz "Komisyon toplanacak. Biliyorsunuz, asgari ücret müzakereleri tek taraflı değil. İşçiler var, işverenler var bir de bakanlığımız, kamu tarafı var. Müzakereler başlayacak. Mutlaka yaşanan birtakım gelişmeler, ekonomik gelişmeler enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve bir uzlaşmaya bir sonuç çıkacak. Bu müzakereleri bekleyelim. Bu detayları tartışmanın bir anlamı yok" dedi.

Yılmaz, "İşçiyi memnun edecek bir sonuç çıkacak mı" sorusuna "Bizim AK Parti'nin kurulduğundan bu yana felsefesi şu olmuştur: Çalışanları, geniş kesimleri enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın en temel ilkelerinden biri bu. Yeni bir hadise değil bu. İktidara geldiğimiz günden bugüne hep aynı politikayı izledik. Bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

05.02.2026 23:49

Şaşırtan performans: Arda Güler tüm takımı geride bıraktı

Real Madrid’de yapılan son fizik testlerinde Arda Güler, takım arkadaşlarını geride bıraktı. Güler, dayanıklılık ve koşu verileriyle hem antrenmanlarda hem maç istatistiklerinde öne çıktı.

Şaşırtan performans: Arda Güler tüm takımı geride bıraktı

Fotoğraf: AA

05.02.2026 20:06

EMEP Milletvekili Bayhan: Suçlular yargılanmadan deprem dosyası kapanmaz

6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında TBMM’de konuşan EMEP Milletvekili İskender Bayhan, cezasızlık politikalarını eleştirerek rant değil, halkın güvenli ve ucuz barınma hakkını esas alan konut politikaları çağrısı yaptı.

EMEP Milletvekili Bayhan: Suçlular yargılanmadan deprem dosyası kapanmaz

Fotoğraf: EMEP

06.02.2026 08:43

Erkan Baş: 6 Şubat dayanışmasını da ihmalleri de unutmayacağız

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 6 Şubat depremlerin üçüncü yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşanan acının hâlâ ilk günkü gibi hafızalarda olduğunu belirtti, ihmallerin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Erkan Baş: 6 Şubat dayanışmasını da ihmalleri de unutmayacağız
05.02.2026 17:49

Saray'dan 'umut hakkı' açıklaması: Kapsama Öcalan da giriyor

MHP'li Feti Yıldız'ın “Umut hakkı” açıklamasına destek veren Saray'ın başdanışmanı Mehmet Uçum, "Bu hükümlülerin kapsamına Öcalan da girmektedir" dedi.

Saray'dan 'umut hakkı' açıklaması: Kapsama Öcalan da giriyor

Kolaj: Evrensel

05.02.2026 23:33

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Üçlü müzakereler ABD’de sürebilir

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya-ABD-Ukrayna arasında Abu Dabi’de yapılan son görüşmelerin ardından üçlü müzakerelerin yakın gelecekte ABD’de devam edebileceğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Üçlü müzakereler ABD’de sürebilir

Fotoğraf: Houses of the Oireachtas/Wikimedia Commons CC BY 4.0

06.02.2026 00:42 / Güncelleme: 03:28

Hatimoğulları: Yeni yıkımlar olmasın diye unutturmayacağız

Halk buluşmasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Dayanışmanın toplumda ne kadar faydalı olduğunu bu depremde bir kere daha gördük. Yeni acılar yaşanmasın diye unutturmayacağız" dedi

Hatimoğulları: Yeni yıkımlar olmasın diye unutturmayacağız

Fotoğraf: MA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!