12 Mayıs 2023 23:55

Erdoğan'ın "Seçimi kaybederseniz tavrınız ne olur?" sorusuna cevabı: "Bu soru olsa olsa terör örgütlerine sorulur"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimi kaybederseniz tavrınız ne olur?" sorusuna "değerlendirmeyi bile gereksiz buluyorum. Bu soru olsa olsa terör örgütlerine sorulur" diye yanıt verdi.

TV100 canlı yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere çok az bir süre kala 14 televizyon kanalının ortak yayınında soruları yanıtlıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine ilişkin soruya "Sayın İnce'yi aradım. Devlet olarak, yapılabilecek neyse her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledik" diye konuştu.

Erdoğan soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Sayın İnce'yi aradım. Muharrem Bey’in bu kararının arkasında şüphesiz ki namuslu insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu anladım. Bir insanın her şeyden önce namusu çok önemli. Bu bir FETÖ taktiğidir ve bunlar geçmişte de yapıldı. Avukatlarına görev verdiğini kendileri ifade ettiler. Biz de devlet olarak, yapılabilecek neyse her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledik. Böyle bir yarışta yalnız bırakmak doğru olmaz. Yarış keşke dörtte dört devam etmiş olsaydı. Oy pusulasında değişen bir şey yok. Temennim odur ki sonucu hayır olsun."

KILIÇDAROĞLU'NA RUSYA TEPKİSİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘Deep fake’ içeriklerle ilgili Rusya’ya olan tepkisini eleştiren Erdoğan, "Putin'e saldırırsan buna 'Eyvallah' demem" dedi.

Erdoğan konuya ilişkin şu cümleleri kurdu:

"Kampanyanın öncesinde Biden’ın ‘Erdoğan’ın saf dışı edilmesi’ yönünde açıklamaları vardı. Bu açıklamayı acımasızca yaptı. Bu açıklamadan sonra da biz defalarca bir araya geldik. Kendisine sorunca çark etmeye çalıştı. Şimdi de Bay Bay Kemal Rusya’ya saldırdı. Rusya’dan da Sözcü Peskov, ‘Bunu ispatlaması gerekir’ dedi. ‘Bunu ispatlayamazsa bunun altından kalkamaz’ dedi. Bay Bay Kemal, sen bu siyaseti hâlâ öğrenemedin. ‘Rusya’ya yaptırım uygulayacağım’ diyor. Avrupa’daki birçok ülke de böyle dedi sonra geri vitese taktı. Böyle devlet yönetilmez. Bağları koparmamak lazım. Ben ABD ile de dostum, Rusya ile de dostum. Batı’da bize kindar olanlarla da dostum."

14 MAYIS SEÇİM SONUCU MESAJI

"Seçimi kaybederseniz tavrınız ne olur?" sorusuna Erdoğan, "‘Seçimi kaybederlerse hükümeti bırakmazlar’ yaklaşımını değerlendirmeyi bile gereksiz buluyorum. Bu soru olsa olsa terör örgütlerine sorulur. Biz demokratik yolla iktidara geldik" şeklinde yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde ilk sonucun kabul edilmeyip yeniden seçime gidilmesine rağmen Erdoğan, "Başka yapılacak bir şey yoktur. İstanbul'da İBB'yi CHP'yi aldığı zaman bizim belediye başkanımız 'hayır buradan çıkmayız' dedi mi?" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın soruya verdiği yanıt şu şekilde:

"‘Seçimi kaybederlerse hükümeti bırakmazlar’ yaklaşımını değerlendirmeyi bile gereksiz buluyorum. Bu soru olsa olsa terör örgütlerine sorulur. Biz demokratik yolla iktidara geldik. Biz hiçbir zaman milli iradeden taviz vermedik. Milletimiz farklı bir karar verirse demokrasinin gereğini yaparız. Sandık sonucuna saygısı olmayanın millete saygısı da yoktur. Milli iradenin üstünlüğünden hiç taviz vermedik. Başka yapılacak bir şey yoktur. İstanbul'da İBB'yi CHP'yi aldığı zaman bizim belediye başkanımız hayır buradan çıkmayız dedi mi?

Cumhur İttifakı sandıktan çıkan her türlü sonucu kabul edecektir. Karşımızdan da aynı taahhüdü bekliyoruz. Maalesef Kılıçdaroğlu sandık güvenliği diye tutturdu. Koy elamanlarını oraya. Milletimizin pazar günü inşallah şahsıma tekrar Cumhurbaşkanlığı görevini tevdi edeceğine ben inanıyorum. Yurt içinde, yurt dışında. Gerisi koalisyon masasının kendi meselesidir, o da bizi ilgilendirmez.

CHP zihniyeti vermezük derler. Ben milletime inanıyorum sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanının millete de saygısı yoktur

Milli iradenin üstünlüğünden taviz vermedik. Cumhur İttifakı bu ülkede demokrasinin teminatıdır. Demokrasiyi özümsemiş partilerin birlikteliğinden oluşan Cumhur İttifakı sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir

Karşımızdakilerden de aynı taahhüdü bekliyoruz. Sandık güvenliği diye tutturmuşlar. Sandık demokrasinin namusudur. Koy adamlarını oraya eksik bırakma." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Baykan Denim'de çalışan işçiler istifaya zorlanıyor

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'ortak yayını' hakkında açıklama: Tüm kanalların aynı içerikle yayın yaptığını bir daha göremeyeceksiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa